Ana SayfaDış Haberİsrail Kuzey Gazze'deki Cibaliye bölgesini bombaladı: 150'den fazla kişi öldü

İsrail Kuzey Gazze’deki Cibaliye bölgesini bombaladı: 150’den fazla kişi öldü

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü: "İsrail'in bombardımanında 150'den fazla kişi öldü, yaralıları kurtarmak için harekete geçilemedi”

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesine yaptığı saldırılarda 150’den fazla kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğunu bildirdi.

İsrail’in 20 gündür soykırım ve etnik temizlik gerçekleştirdiği Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinde “korkunç” bir katliam yaşandığı belirtildi.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü: “İsrail’in bombardımanında 150’den fazla kişi öldü. Saldırıya hedef olanları kurtarmak için harekete geçilemedi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde sivil savunma ve sağlık hizmetlerinin çalışmalarını engellemesi sonucu ölü ve yaralıların naklinde büyük zorluklar yaşanıyor.”

İsrail ordusunun, En-Neccar, Ebu el-Avf, Selman, Hicazi, Ebu el-Kumsan, Akl ebu Raşid, Ebu et-Tarabiş, Zakul ve Şalan ailelerine ait evleri bombaladığı ifade edilen açıklamada, İsrail’in bölgedeki yerleşim bölgesinin tamamını bombaladığı, Filistinlilerin yaralıların taşınması için imdat çağrıları yaptığı belirtildi.

- Advertisment -