Ana SayfaDış HaberMazlum Kobani: “Ankara’daki saldırıyla hiçbir ilgimiz yok”

Mazlum Kobani: “Ankara’daki saldırıyla hiçbir ilgimiz yok”

SDG komutanı Mazlum Kobani: “Türk Devleti, bölgemizdeki saldırılarını Ankara’daki saldırıyla ilişkilendiriyor ve saldırganların Suriye’den girdiklerini söylüyor. Güçlerimizin bu saldırıda yer aldığı iddiasını kesinlikle reddediyorum. Topraklarımızdan kimse Türk Topraklarına girmemiştir. Öncelikli ve yegâne mücadele ve askeri eylem alanımız Suriye'dir.”

SDG (Suriye Demokratik Güçleri) web sitesinde Mazlum Kobani’nin TSK’nın bölgeye yaptığı operasyonları değerlendirdiği bir video ve açıklama yayınladı. Açıklamada yer alan bir bölüm:

“Türk devletinin bölgelerimize yönelik saldırılarını meşrulaştırmak için öne sürdüğü argümanlarla ilgili olarak Başkomutan şunları söyledi: ‘Türk devleti bölgelerimize yönelik saldırılarını Ankara’da maruz kaldığı son saldırıyla ilişkilendirmekte ve saldırganların Suriye topraklarından girdiğini iddia etmektedir. Güçlerimizin bu operasyonda yer aldığını kesinlikle reddediyorum. Topraklarımızdan hiç kimse Türk topraklarına girmemiştir ve Türk devleti iddialarını doğrulayacak herhangi bir kanıt sunamamaktadır.’ Başkomutanımız çok önemli bir noktanın altını çizerek şunları söyledi: ‘SDG Genel Komutanlığımız Türkiye topraklarında ya da Kuzey Kürdistan’da herhangi bir askeri operasyon yürütmeme kararı almıştır. Öncelikli ve yegâne mücadele ve askeri eylem alanımız Suriye’dir.”

- Advertisment -