İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İzmit Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi Murat Hürriyet’in de aralarında bulunduğu 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Evinde gözaltına alınan Fatma Kaplan Hürriyet ile eşi Murat Hürriyet’in yanı sıra tüm şüpheliler gözaltına alındı.
Polis ekipleri, belediye binasında ve Başkan Hürriyet’in evinde arama yaptı.
Fatma Kaplan Hürriyet’ten ilk açıklama
Polis ekiplerince gözaltına alınan Fatma Kaplan Hürriyet’in polis aracına bindiği anlar görüntülendi.
Görüntülerde Hürriyet’in, “Gönlüm rahat, ekşi yemedim ki karnım ağrısın. Herkesi çok seviyorum.” ifadelerini kullandığı duyuldu.
İhaleler incelendi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, şüpheli ifadeleri ve gizli tanık beyanları doğrultusunda bazı ihaleler incelemeye alındı.
Suçlamalar Neler?
İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen ihalelerde, kazanan firmalar ile teklif veren firmaların sahiplerinin, belediye yetkilileriyle akrabalık ilişkilerinin bulunduğu belirtildi.
Belediye Başkanı’nın eşinin ise ihale süreçleri, personel alımları ve kadro belirlemelerinde doğrudan bağlantısı olduğu öne sürüldü.
Gözaltına alınan toplam 31 kişi hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamaları yöneltiliyor.
Eski satın alma müdürü tutuklanmıştı
Geçtiğimiz günlerde, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in uzun yıllar Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Duygu Ç., “Leyla Hanım” filminin yapımcısı Koral A., eski Satın Alma Müdürü Mehmet Ş.V. ve Başkan Hürriyet’in eski özel şoförü Hüseyin E. gözaltına alınmıştı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden eski Satın Alma Müdürü Mehmet Ş.V. tutuklanmış, Hüseyin E. ise ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.
Gözaltına alınanların listesi
- Fatma Kaplan Hürriyet– İzmit Belediye Başkanı
- Murat Hürriyet – Belediye Başkanı Eşi
- Ömer A. – İzmit Belediyesi Bekaş Genel Müdürü
- Gökhan E. – İzmit CHP İlçe Başkanı
- Leyla K. – İhale Sorumlusu
- Seyhan Ö.– Mali İşler Müdürü
- Hamit İ.U. – Meclis Üyesi, Harita Mühendisi
- Nusret Ö.Y.– Özel Kalem
- Figan Ç. – Eski Ruhsat Müdürü
- Burak G. – Fen İşleri Müdürü
- Engin E.– Eski Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı
- Mehmet E. – Destek Hizmetleri Müdürü
- Hakan O.– Bekaş Bando Şefi
- İrfan C. – Başkan Şoförü
- Hüseyin D. – Eski Zabıta Komiseri
- Özlem K.D. – Satın Alma İşleri Müdür Yardımcısı
- Yusuf K.
- Demet I.– Şahıs Firması
- Zekiye K.O.
- Adem O.
- Fatih Y.
- Kenan Y.
- Yasin O.
- Remzi G.
- Çetin S.
- Ramazan K.
- Yüksel K.
- Cemil Ç.
- Ali Han Ü.
- Nihat Ö.
- Selin E.Ö. – Avukat
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.