50 milyona yakın vatandaşın kimlik bilgilerinin "CHP'nin İzmir teşkilatından sızdırıldığını" söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "siyasi partileri seçim denetiminden uzaklaştırılması için bu tür iftiraların atılıyor" dedi.
Aksünger, 27 Temmuz 2010 tarihinde emniyetin yaptığı operasyonu hatırlattı ve bu operasyon sonucunda 12 kişinin kişisel bilgilerin satılmasından hüküm giydiğini söyledi.
"Başbakan manipülasyon yaratıyor, iftira atıyor. 2004- 2009 yılları seçmen bilgilerini bırakın, vatandaşlık verilerinin hepsi, mailler ve mesajlar yöntemiyle pazarlanıyordu zaten. Seçmen takibiyle ilgili CHP'nin e- seçmen sistemi var ve seçmen buraya kimlik numarasıyla girerek nerede oy kullanacağına bakar, bu kadar. Biz bu sistemi 2013 yılında açtık. Bizde öyle bir veri yok zaten. O zaman birisi yalan söylüyor. 2009 yılında bize verdikleri verileri 30 partiye de verdiler. 27 Temmuz 2010 tarihinde emniyet operasyon yaptı onlarca kişi gözaltına alındı. Bu tutuklanmaların sonucunda 12 kişi hüküm giydi. Hakim kararlarına baksınlar, orada yazıyor. Suç, 'kişisel verilerin satılması.' Bunlar tamamen manipülasyon. Eski vekil kimse açıklasın. Biz bu takip sistemini 2013 yılında açtık."
"Başbakan 2008- 2009 yılından söz ediyor. Seçim denetimlerini ortadan kaldırmak için iftira atıyorlar, konu budur. Ben de 'AKP'nin İzmir teşkilatı yaptı' diyerek iftira atabilirim. Altında dayanağı yok."
Emrehan Halıcı: Bu bilgiler birçok kurumda var
2011 yılında CHP'de Bilişimden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Emrehan Halıcı ise, "Başbakan'ın elindeki bilgiler bende yok ama somut bir kişiye ulaşılmış ise daha detaylı açıklama gerekir. Bu bilgiler birçok kurumda var" dedi.
"Siyasi partiler kendi örgütüyle seçmenin adı, soyadı, hangi sandıkta oy kullanacağı, kendi binasında başka hangi isimlerin seçmen olarak göründüğü bilgilerini paylaşıyor. Biz 2013 yılında bunu yaptık. Ancak sızdırılan bilgiler vatandaşların annesinin kızlık soyadı, adresi gibi bilgiler olduğuna göre siyasi partiler dışına kişi ya da kurum tarafından sızdırılmış olabileceği fikri bende uyanıyor. Eğer bu bilgiler 2008- 2009 yılına aitse siyasi partilerdeki biri tarafından sızdırılmışsa ve yeni olmuşsa siyasi partilerde bu bilgiliren en son hali var, neden o yılları paylaşsın. Bu da soru işareti."
Kaynak: AA