Ana SayfaHaberlerHABER ANALİZ: O köprünün altından çok sular aktı...

HABER ANALİZ: O köprünün altından çok sular aktı…

Adana’da yarım kalmış bir köprü inşaatı Cumhur İttifakı’nın ortakları arasında karşılıklı jestlere neden oldu. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Bahçeli köprüsü ise ek ödenek çıkardı. Yapımına eski MHP’li belediye başkanı döneminde yani Cumhur İttifakından önce başlanmış olan köprünün temel atma töreninde Bahçeli iktidara yüklenmiş, Sabah ve Anadolu Ajansı köprünün ruhsatsız olduğu haberlerini yapmıştı.

Yapımına 2016 yılında eski MHP’li Adana belediye başkanı Hüseyin Sözlü döneminde başlanan köprü, mali sıkıntılar nedeniyle 4 yıl içinde tamamlanamamıştı. 2019 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir belediye başkanlığını kazanan CHP’li başkan Zeydan Karalar, köprünün yapımının çok büyük ekonomik kaynak gerektirdiğini ifade ederek yapılmasının mümkün olmadığını söylemişti.

Devlet Bahçeli Köprüsü inşası için geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı’na 700 milyon liralık kaynak aktarımı talimatı verdi.

Erdoğan’ın bu jestine MHP lideri Devlet Bahçeli de bir jestle karşılık verdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’yi telefonla arayan MHP Lideri, “Bu köprünün yapılması Adana için elzem. Trafiği rahatlatacak, Adana halkının hizmetine sunulacak. O nedenle ben bu köprünün yapılmasından yanayım. Ancak adının Devlet Bahçeli köprüsü olması yerine Recep Tayyip Erdoğan köprüsü olmasını öneriyorum. Benim de bir hassasiyetim var. İsmimin köprüye verilmesinden dolayı Cumhur İttifakının yıpratılmaya çalışılmasından endişe ediyorum” dedi.

Köprüye Devlet Bahçeli ismi, 2016’da MHP’nin yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bahçeli’nin onayı dahilinde verilmiş, Devlet Bahçeli Köprüsü’nün temel atma töreni 30 Mart 2016’da, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleşmiş, MHP lideri köprüye isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti şu cümlelerle belirtmişti:

“İsmimin bu köprüye verilmesi çok anlamlı, şahsım için ayrı bir gurur vesilesidir ”

Bahçeli ayrıca aynı açılış töreninde henüz Cumhur İttifakı’nda ortağı olmayan AK Parti iktidarına da yüklenmişti:

“Siyasi iktidar MHPli belediyeler üzerinde baskı kurarken, kendinden olmayanları sıkboğaz ederken biz tüm zorlukları aşarak hizmet götürüyoruz. Belediyelerimize yönelik baskı ve sindirme operasyonlarını sabır ve metanetle aşacağız”

İktidar kanadı olumsuz karşılamıştı

Bu 4 sene içerisinde köprü inşaatı o günlerde AK Partili yerel siyasetçiler ve iktidara yakın medya tarafından eleştirilmişti.

Nisan 2016’da Anadolu Ajansı’nın servis ettiği, Sabah ve Akşam gibi iktidara yakın gazeteler köprünün proje onaysız olduğu iddialarına yer vermişti.

“Kılıç artığı”ndan jest telefonuna

Bu dört yılda yaşanan büyük değişimin örneklerinden biri de Bahçeli’nin bu jestini açıklamak üzere Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’yi araması.

“Erdoğan’ın vefasına Bahçeli’den karşı” başlıklı yazısında bu telefon konuşmasına yer veren Selvi, 2017’de henüz Cumhur İttifakı kurulmadan önce yazdığı bir yazıda “AK Parti ile MHP’nin yakınlaşmasını bekliyordum da doğrusu bu kadarını beklemiyordum. Yakında AK Parti ve MHP, bayraklarıyla ortak miting yaparsa şaşırmam. AK Parti önemli oranda Kürt seçmene sahip olduğu için MHP ile mesafesinde dikkatli olması lazım” demiş, bu yazıya çok kızan Devlet Bahçeli, o haftaji partisinin grup toplantısında Selvi için “Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP’ye menfi tutumu bellidir, ama AKP’ye dost mu hasım mıdır? Türk-Kürt arasına nifak sokan ya şerefsizdir, ya teröristtir, ya da zulmün oyuncağıdır” demişti.

Abdulkadir Selvi de Alevi kimliğine atıfla söylenen bu hakarete sosyal medyadan cevap vermişti.

- Advertisment -