Ana SayfaHaberlerAnalizHABER ANALİZ: İktidar medyası ‘İnce’ gördü

HABER ANALİZ: İktidar medyası ‘İnce’ gördü

Muharrem İnce, Memleket Hareketi’ni Sivas’tan başlattı. Havalimanında yaptığı az sayıda kişi tarafından izlenen konuşmasını, Cumhurbaşkanlığı seçiminde mitinglerini vermeyen TRT Haber, A Haber, CNN Türk yayınlarını keserek canlı verdi. İnce bu dakikalarda ÖTV zammından ‘smoothie’ye kadar iktidar eleştirilerine hız vermişti.

Muharrem İnce, ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ni Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas’tan başlattı.

Nuri Demirağ Havalimanı’nda kendisini karşılayan yaklaşık 100 kişilik kalabalığa konuşan İnce’nin konuşmasını TRT Haber, Ahaber, CNNTürk yayınlarını keserek canlı verirken, Halk Tv’nin yayımlamaması dikkat çekti.

İnce alanda az sayıda kişi olması hakkında “Sivas’a Türkiye’nin pek çok yerinden sadece temsili olarak insanlar geldi, kalabalık oluşturma ile ilgili bir derdimiz yok” dedi, ne kadar kalabalık mitingler yapabildiklerini Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdiklerini söyledi.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EhDu83YWoAEDKUQ.jpg
İnce’nin Sivas’ta havaalanında yaptığı miting…

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2020-09-04 14.30.05.png
İnce’nin 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında Sivas’ta yaptığı miting.

İnce’nin konuşmasından Anadolu Ajansı’nın abonelerine geçtiği haberdeki satır başları şöyle:

“Parti içi muhalefet hareketi hiç değiliz. Bizim derdimiz iktidarı iyi eleştirmek değildir. Bizim derdimiz muhalefete muhalefet etmek hiç değildir. Bizim derdimiz çocuklarımıza güzel hayaller kurdurmaktır.

“Bir ayağı Ankara’da, bir ayağı Pensilvanya’da, bir ayağı Brüksel’de, bir ayağı Moskova’da, bir ayağı Washington’da olanlar değiliz. Kalbi, yüreği, ayakları, beyni, her şeyi Ankara’da olanlarız biz. Türkiye’de iktidarı Joe Biden’in değil, Türk milletinin değiştireceğine inanan, mandaya karşı çıkan tıbbiyeli Hikmet’lerin torunlarıyız biz.

“Kimleri istemiyoruz. Bir, bizim önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür, bunu kabul etmeyenleri istemiyoruz. İki, Memleket Hareketi olarak terör örgütleriyle ülkemizin aleyhine çalışan güç ve menfaat odaklarıyla haşır neşir olanları istemiyoruz. Üç, kadına şiddet ve çocuk istismarını yüksek sesle kınamayanları istemiyoruz. Sokaktaki dostlarımıza kötü muamele yapanları istemiyoruz. Doğaya ve çevreye saygısı olmayanları istemiyoruz. Siyasetten zenginleşmek isteyenleri istemiyoruz. Ayrımcılık yapanları istemiyoruz. Bunların hiçbirini istemiyoruz.”

İnce’nin Sivas’ta 100’e yakın kişiye yaptığı ilk mitingini abonelerine canlı olarak aktaran Anadolu Ajansı, mitingi üç muhabirle izledi. Ama ajans,  konuşmayla ilgili abonelerine geçtiği 9 bin vuruşluk oldukça uzun haberde İnce’nin iktidara yönelik eleştirilerine yer vermedi.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2020-09-04 13.45.55.png
Anadolu Ajansı, üç muhabirle izlediği İnce’yle ilgili abonelerine 9 bin vuruşluk uzun bir haber geçti.

Televizyonların hevesli yayınları

2018’deki Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında mitinglerini canlı olarak vermediği için İnce tarafından sık sık eleştirilen TRT Haber, bu kez yayın akışını keserek İnce’nin mitingini “Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce Sivas’ta konuşuyor” KJ’si ile 9 dakika boyunca canlı verdi.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2020-09-04 11.24.02.png
Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EhDzLW5XgAAQ5mz.jpg
Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EhDhdsAXYAE-Rc3.jpg

Ama İnce’nin konuşması, TRT Haber, Ahaber, CNN Türk izleyicileri için uzun süredir duydukları en sert iktidar eleştirileri olabilir.

Kanallar konuşmayı canlı verirken İnce Suriyelilere harcanan paralarla her evden 12 bin TL çıktığını söyledi, ÖTV zammıyla bir otomobil alanın iki tane devlete, bir tane de bankaya otomobil aldığını anlattı ve “gerçek Rabia bu” dedi. 2012’de Zaman gazetesi abonesi olan iki arkadaştan AK Partili olanın kurtulup, diğerinin hapse girdiğini söyleyerek ‘FETÖ’ ile mücadelede yapılan yanlışları eleştirdi, “biz ejder meyveli smoothie yiyenlerden değiliz” diyerek Beştepe’deki resepsiyonlara gönderme yaptı.

A haber canlı yayınını Ejder mevyeli smoothie eleştirisinden kısa bir süre sonra kesti. Fakat İnce’nin konuşmasının ardından bir saat boyunca gazetecilerle konuşmayı değerlendirerek İnce özel yayınına devam etti.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2020-09-04 15.02.57.png
- Advertisment -