Mısır’da, 18 kral ve 4 kraliçe mumyası, Cumartesi günü ‘Firavunların Altın Geçidi’ olarak adlandırılan kortejle Kahire’deki müzeden Giza’daki yeni müzeye taşındı.
Mumyalar Kahire’deki neo-klasik Mısır Müzesi’nde tutuluyordu. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı milyonlarca dolarlık kortejle mumyalar, Kahire’den 5 km uzaktaki yeni Mısır Medeniyeti Ulusal Müzesi’ne devlet töreniyle götürüldü. Törene Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi de katıldı.
Kortej, kral ve kraliçelerin iktidarda oldukları döneme göre kronolojik olarak dizildi.
Canlı olarak orkestra ve koronun müzikleri eşliğindeki töreni binlerce kişi izledi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.