Ana SayfaHaberlerÇin Büyükelçiliği’nden Akşener ve Yavaş’a: Haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktayız

Çin Büyükelçiliği’nden Akşener ve Yavaş’a: Haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktayız

Çin’in Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından, 1990’da Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı Barın Katliamı’nı anma mesajları atan İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a: "Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır." Büyükelçi, Akşener ve Yavaş'ı hedef alan bu paylaşımı üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Doğu Türkistanlılar, 5 Nisan 1990’da Çin’in baskı politikalarına karşı Kaşgar vilayetine bağlı Aktu ilçesi Barın kasabasında başlayan ayaklanmayı bastırmak için Çin ordusunun yaptığı askeri operasyonda hayatını kaybeden 170 kişiyi her yıl 5 Nisan gününü Barın Katliamı anma gününde anıyor.

Akşener ve Mansur, yavaş dün katliamı anmak için tweetler atmıştı.

Çin’in Ankara Büyükelçiliği, resmi hesabından doğrudan Akşener ve Yavaş mentionlanarak bu tweetlere tepki gösterdi:

“Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır.

@meral_aksener

@mansuryavas06

“Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir.

@meral_aksener

@mansuryavas06

İYİ Parti’den cevap: Boş konuşmayı bırakın Uygur’lara soykırım yapmayı durdurun

- Advertisment -