Ana SayfaHaberlerTaylan Antalyalı bir tişörtle herkesi ters köşe yaptı

Taylan Antalyalı bir tişörtle herkesi ters köşe yaptı

Millî futbolcu Taylan Antalyalı, Puma’nın LGBTİQ+ bireylere destek için ürettiği, üstünde gökkuşağı renkleriyle “Powered by Pride” yazılı tişörtle poz verdi; bazı futbol yorumcularından Antalyalı’ya tepki bazılarından destek geldi. Okay Karacan: “Milli takımda kadroya ilk Taylan’ı yazarım.”

Tişört, dünyaca ünlü spor giyim markası Puma ile LGBTİQ+ bireyleri destekleyen Out Vakfı’nın iş birliği projesinin bir ürünüydü. Bu sezonki onur ayının şerefine piyasaya sürüldü, Türkiye’de 250 TL karşılığında satışa çıkarıldı.

Taylan Antalyalı’nın tişörtle verdiği mesaja en sert tepki A Spor ekranlarından geldi.

A Spor yorumcusu Emre Bol, Taylan Antalyalı’ya “Herkes yaşadığı ülkenin ahlakına, ananesine saygı duyacak” sözleriyle tepki gösterdi.

Aynı kanalın diğer yorumcusu Turgay Demir de “Taylan kardeşim, gey olabilirsin, bu beni ilgilendirmez. Gey arkadaşların vardır bu da beni ilgilendirmez. Ama sen bunun reklamını yapamazsın” dedi.

Sosyal medyada da linç edilen Taylan Antalyalı’ya bu tepkilerden sonra yoğun destek mesajları gelmeye başladı. Türkiye’nin ünlü spor yorumcuları da bu destek mesajlarına katıldı:

Uğur Karakullukçu: “Taylan asla kendini yalnız hissetme, medeni cesaretinin ve duyarlılığının yanındayız.”

Uğur Meleke: “Bravo Taylan!”

Mert Aydın: “Bir tişörtle ülkedeki ayrımcılar, ahlak bekçileri hemen su yüzüne çıkıverdi. Sağolasın Taylan Antalyalı!”

Alpaslan Akkuş: “Siyasi güç çıksa Taylan’ın tişörtünü övse fotoğrafı çerçeveletip duvara asarsın, bugün ahlak dersi veriyorsun. Karakterini ahlakını rüzgara bağlamışsın çünkü.”

Orkun Yazgan: “Modern dünyada homofobik yaklaşımlar, uzun süredir en üst düzeyde lanetleniyor. Tercihler üzerinden ayrımcılık çağın çok gerisinde kaldı. Taylan Antalyalı’yı bu anlamlı farkındalık çalışması için kutluyorum. Anlamsız tartışmalara gerek yok.”

Okay Karacan: “Milli takımda kadroya ilk Taylan’ı yazarım.”

- Advertisment -