Anasayfa / Haberler / “Bu dünyaya kardeş olarak geldik; el ele yürüyelim, birimiz diğerinin önünde değil”

“Bu dünyaya kardeş olarak geldik; el ele yürüyelim, birimiz diğerinin önünde değil”

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Türkiye’ye göndermeye karar verdiği yangın söndürme uçakları bugün göreve başlıyor. Üç uçaktan ikisi İspanya’dan biri de Hırvatistan’dan. İspanyol ekip, yol çıktığını Twitter hesabından bir Shakespeare alıntısıyla duyurdu: “Bu dünyaya kardeş olarak geldik; el ele yürüyelim, birimiz diğerinin önünde değil.”

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’deki yangınlarla mücadeleye destek için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının, İspanya’dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

Bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB’nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız” dedi.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın