Anasayfa / Haberler / ABD Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

ABD Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı

ABD Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake, CHP mitingi öncesi ABD tarafından Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına yapılan uyarı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake, ABD’nin İstanbul’da dün düzenlenen CHP mitingi öncesinde yayınlanan uyarısıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Flake’a, ‘gösteri uyarısından duyulan rahatsızlık’ iletildi.

Dışişleri kaynaklarına göre, büyükelçiye, ABD’deki ‘orantısız şiddet olayları’ndan bahsedildi, söz konusu mitingin ‘sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği ve herhangi bir olayın yaşanmadığı’ söylendi.

ABD Büyükelçiliği’nin internet sitesinde yayınlanan uyarı metninde CHP’nin mitingi hatırlatılarak, “Geçmiş protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldı. Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının” denilmişti.

Dışişleri Bakanlığı ise bugün, ABD’deki Türkiyelilere bir uyarıda bulunarak, “gösteri ve organizasyonlar” konusunda dikkatli olmaları söylenmişti.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın