Ana SayfaDış Haber“11 aylık bebek yalnızca 4 kilo”: Amerikan medyasında, İsrail’e Gazze eleştirileri sertleşiyor

“11 aylık bebek yalnızca 4 kilo”: Amerikan medyasında, İsrail’e Gazze eleştirileri sertleşiyor

Gazze Şeridi’nde aylardır süren abluka ve bombardımanlar sonucu yaşanan insani felaket Amerikan medyasında da nihayet manşetlerde. New York Times: “Yürüyen cesetler, açlıktan ölen bebekler.” CNN: “Netanyahu’ya ancak Trump’tan gelen bir telefon dur diyebilir”

The New York Times, son yayınladığı haberde Gazze’deki yetersiz beslenme ve sağlık sisteminin çöküşünü çarpıcı ifadelerle gözler önüne serdi. Haberde, “kol ve bacakları çubuk gibi olmuş, yorgunluktan bitkin düşmüş çocuklar” ifadesi dikkat çekerken, sadece 4 kilogram ağırlığındaki 11 aylık bir bebeğin varlığı, durumun vahametini simgeliyor.

Gazze’de görev yapan doktorlarla yapılan röportajlarda, “Biz bile sadece günde 10 kaşık pirinç yiyoruz” sözleri yer aldı. Annelik yapan kadınların ise açlık nedeniyle bebeklerini emziremediği belirtiliyor.

CNN: “Netanyahu’ya ancak Trump’tan gelen bir telefon dur diyebilir”

CNN, yayımladığı yorum analizinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun uluslararası baskılara kulağını tıkadığını, ancak Amerikan iç siyasetinde yaşanacak olası bir değişimin ya da Trump gibi bir figürden gelecek baskının Tel Aviv’in tutumunu etkileyebileceğini öne sürdü.

Analizde, Gazze’deki krizin “ahlaki ve jeopolitik bir çöküşe” dönüşmek üzere olduğu belirtilirken, Biden yönetiminin İsrail’e yönelik kamuoyu baskısıyla karşı karşıya kaldığı hatırlatılıyor.

Washington Post ve MSNBC: Savaş suçu, toplu cezalandırma

The Washington Post da bu ay içinde yayımladığı analizlerde İsrail’in Gazze’de yürüttüğü operasyonları “toplu cezalandırma” olarak nitelendirirken, savaş suçu iddialarının giderek daha fazla dile getirildiğini yazdı.

MSNBC ise bazı programlarında Amerikan vergileriyle finanse edilen silahların sivillere karşı kullanıldığına dair eleştirileri ekranlara taşıdı. Özellikle genç nesil Amerikalı izleyiciler arasında Filistin’e destek duygusunun arttığı ve bu durumun medya söylemine de yansıdığı vurgulandı.

- Advertisment -