Ana SayfaDış HaberFransa İsrail'i Savunma Fuarı'ndan çıkarttı

Fransa İsrail’i Savunma Fuarı’ndan çıkarttı

Fransa, İsrailli 74 firmanın yaklaşan savunma fuarına katılmasını yasakladı

Fransa Savunma Bakanlığı, İsrail’in Refah’a yönelik saldırıları nedeniyle İsrailli şirketlerin Eurosatory savunma fuarına katılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Organizatörler, Fransız hükümet yetkililerinin aldığı karar sonrasında İsrail’in Paris yakınlarındaki Eurosatory 2024 ticaret fuarında stant açmayacağını açıkladı.

Organizatörler yaptıkları açıklamada, Fransız yetkililerin İsrail savunma firmalarının önümüzdeki ay Paris yakınlarındaki bir ticaret fuarına katılmasını yasakladığını söyledi. Organizatör Coges Event, “Hükümet yetkililerinin kararıyla, Eurosatory 2024 fuarında İsrail savunma endüstrisini temsil eden bir stant yer almayacaktır” dedi. Ne Coges ne de savunma bakanlığı bir açıklama yapmadı.

17-21 Haziran tarihleri ​​arasında Paris’in ana uluslararası havaalanı yakınındaki fuar alanlarında düzenlenecek etkinlikte 74 İsrail firmasının temsil edilmesi planlanmıştı. Coges daha önce bunlardan yaklaşık 10’unun silah sergileyeceğini belirtmişti. AFP’nin temasa geçtiği İsrail büyükelçiliği yorumda bulunmak istemediğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta bir grup aktivist, yasal bir uyarıda bulunarak Coges’i Gazze’de veya işgal altındaki Filistin topraklarının diğer bölgelerinde işlenen “suçlarda” kullanılabilecek silahların alım satımından kaçınmak için önlem almaya çağırdı. ASER, İsrail’i Silahlandırmayı Durdurun, Acil Filistin ve Fransa-Filistin Dayanışma Derneği de fuardan elde edilecek kazancın “bu suçlara katılması muhtemel firmaların ekonomik gücünü güçlendireceği” konusunda uyarıda bulundu.

- Advertisment -