Ana SayfaDış Haberİsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor. Kızılhaç binasının çevresine sığınan 22 kişi öldü

İsrail, Gazze’yi vurmaya devam ediyor. Kızılhaç binasının çevresine sığınan 22 kişi öldü

İsrail'in Gazze'deki iki mülteci kampına düzenlediği iki hava saldırısında en az 38 kişinin öldü. Bombalardan biri Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin Gazze'deki ofisine yakın düştü. Bombardımanda ofis hasar gördü ve çevresine sığınan 22 kişi hayatını kaybetti. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell saldırıyı kınadı, bağımsız bir soruşturma başlatılması ve sorumluların hesap vermesi çağrısı yaptı.

Gazze sivil savunma birimi sözcüsü, Gazze’nin tarihi mülteci kamplarından biri olan El Şati’deki bir konutun birkaç kez vurulduğunu söyledi. İkinci saldırıda Gazze Şehri’nin El Tuffah bölgesindeki evlerin hedef alındığı belirtildi.

İsrail ordusu, savaş uçaklarının Hamas’ın iki askeri altyapı tesisini vurduğunu iddia etti.

Bölgeden gelen görüntülerde sokakları toz kaplarken insanların yaralıları taşıdığı ve enkazda hayatta kalanları aradığı görülüyor.

KAYNAK,REUTERS

‘Deprem gibiydi’

Gazze’deki sivil savunma sözcüsü Hüseyin Muhaisen AFP’ye yaptığı açıklamada saldırıların etkisinin “deprem gibi” olduğunu söyledi.

“Tüm bölge hedef alındı, gördüğünüz gibi evler yıkıldı. Hâlâ enkaz altında kalan aileler var” diyen Muhaisen şöyle devam etti:

“Yaralıların bir kısmı Baptist Hastanesi’ne nakledildi ve şimdi diğerlerini enkaz altından kurtarıyoruz. Ambulanslar için gerekli araç ve yakıt eksikliği nedeniyle durum çok ama çok zor.”

Kızılhaç ofisi saldırısı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) de geçtiğimiz saatlerde, Cuma günü Gazze’deki ofisine yakın bir bombardımanda ofisin hasar gördüğünü ve çevresine sığınan 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kızılhaç’ın açıklamasında, “Cuma günü öğleden sonra Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin ofis ve konutlarının metrelerce yakınına ağır kalibreli mermiler düştü.

“Saldırı, aralarında Filistinli meslektaşlarımızın da bulunduğu, çadırlarda yaşayan yüzlerce yerinden edilmiş sivil ile çevrili olan ICRC ofisinin yapısına zarar verdi” denildi.

Ölen 22 kişinin ve 45 yaralının yakındaki Kızılhaç Sahra Hastanesi’ne götürüldüğü, daha fazla yaralı olabileceği belirtildi.

Bunu “ciddi bir güvenlik olayı” diye niteleyen Kızılhaç, son günlerde benzer birkaç olayın daha meydana geldiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin saldırıyı kınadığını söyledi, bağımsız bir soruşturma başlatılması ve sorumluların hesap vermesi çağrısında bulundu.

Kızılhaç, tüm tarafların sivillere ve insani yardım tesislerine zarar gelmesini önleyecek tedbirleri alma yükümlülüğünü hatırlatarak, “İnsani yardım çalışanlarının ve sivillerin hayatlarını riske atan bu olayları kınıyoruz” dedi.

KAYNAK,AFP Kızılhaç, Gazze’deki ofisine yakın bir bombardımanda ofisin hasar gördüğünü ve çevresine sığınan 22 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi

- Advertisment -