Ana SayfaDış Haberİsrail Ordusu 24 yaşında bir Filistinliyi vurdu, dövdü, bir arabaya bağladı, sonra...

İsrail Ordusu 24 yaşında bir Filistinliyi vurdu, dövdü, bir arabaya bağladı, sonra “Bir tehdit oluşturmuyormuş” dedi

24 yaşındaki Filistinli Mücahid Abadi, İsrail güçlerinin amcasının mahallesine girip girmediğini kontrol etmek için dışarı çıktığında kolundan ve ayağından vuruldu. Ancak bununla sınırlı kalmadı. Abadi, saatler sonra kendini, dövülmüş ve kanlar içinde, bir İsrail askeri jipinin kaputuna bağlanmış halde buldu. İsrail ordusu, ilk açıklamasında Hamas militanı olduğunu iddia ettiği Abadi'nin, bir tehdit oluşturmadığını ve Hamaslı direnişçilerle çıkan çatışmada çapraz ateş arasında kaldığını kabul etti.

Mücahid Abadi, (24) İsrail güçlerinin amcasının oturduğu mahalleye girip girmediğine bakmak için dışarı çıktığında kolundan ve ayağından vuruldu. Saatler sonra, kendini, dövülmüş ve kanlar içinde, yolda ilerleyen bir İsrail askeri jipinin yakıcı kaputuna bağlanmış halde buldu.

Abadi’nin jipe bağlandığını gösteren video sosyal medyada yayıldı ve büyük tepki aldı. İsrail askerlerinin, Abadi’yi canlı kalkan olarak kullandığı yorumları yapıldı.

İsrail ordusundan konuyla ilgili yapılan ilk açıklamada Abadi’nin Hamas militanı olduğu iddia edildi, ancak daha sonra onun İsrail güçleri için bir tehdit oluşturmadığı ve Hamaslı direnişçilerle çapraz ateş arasında kaldığı açıklandı.

İsrail ordusu, olayı soruşturduklarını ve yapılanın kendi değerlerini yansıtmadığını açıkladı.

Abadi, hastanede Associated Press’e yaptığı açıklamada, olay günü Batı Şeria’nın Cenin kentinde amcasının oturduğu evin dışında bir kargaşa duyduğunu belirterek, “Dışarı çıkıp ne olduğunu görmek istedim ve komşuların evlerine baktım, orada İsrail ordusunu gördüm. Eve geri dönmeye çalışırken, aniden yoğun ve rastgele bir ateş açıldı. Yanımda olan kuzenim de vuruldu” dedi.

Kolundan vurulduktan sonra, kendi arabasının arkasına saklandığını anlatan Abadi, sonra ayağından tekrar vurulması üzerine hareket edemeyince babasını arayarak “Ölmek üzereyim” dediğini söyledi.

Abadi ölmemişti, ancak acıları yeni başlıyordu. Birkaç saat sonra İsrail askerleri onu buldu. Askerlerin, başını ve vurulduğu bölgeleri darp ettiklerini ssöyleyen Abadi, daha sonra bacaklarından sürükleyerek askeri jipin kaputuna bağlandıklarını anlattı:

“Sıcaklıktan dolayı çığlık attım. Sonra, askerlerden biri bana küfredip sessiz olmamı söyledi.”

İsrail ordusu, Abadi’yi sağlık ekiplerine taşımak için jipin kaputuna bağladıklarını söyledi.

Ancak Filistin Kızılayı kurtarma servisi sözcüsü Nebal Farsakh, İsrail ordusunun bölgeyi kapattığını ve sağlık ekiplerinin yaralılara en az bir saat boyunca müdahale etmesini engellediğini açıkladı.

- Advertisment -