Ana SayfaDış HaberTrump, kulağında bandajla Cumhuriyetçi Parti kongresine gitti, “Fight, Fight” sloganlarıyla karşılandı

Trump, kulağında bandajla Cumhuriyetçi Parti kongresine gitti, “Fight, Fight” sloganlarıyla karşılandı

Donald Trump, suikast girişiminden sonra ilk kez ortaya Cumhuriyetçi Parti’nin kongresinde çıktı. Sağ kulağında bandaj olan Trump, kongrede suikasttan sonra bağırdığı “Fight” (Savaş) sloganlarıyla karşılandı. Her mitinginde çalan “God Bless the USA” şarkısı ile oturacağı yere ilerledi. Trump’ın konuşmasını Perşembe gecesi yapması bekleniyor.

Eski Başkan Trump, cumartesi günü bir suikast girişiminde kulağından yaralandıktan sonra ilk kez Milwaukee’deki parti kongresinde halka açık bir etkinlikte bulunudu.

Cumhuriyetçilerin adayı eski Başkan Trump, cumartesi günü Pennsylvania’da yapılan bir miting sırasında bir suikastçının kurşunuyla vurulmuştu. 

Trump o saldırıda kulağından yaralandığı için kongreye bandaj ile geldi.

Oturacağı alana doğru ilerlerken kalabalığa el salladı ve yumruğunu kaldırarak selam verdi. Salondaki kalabalık onu “Fight, Fight” tezahüratları ile karşıladı. 

Eski Başkan, bu tezahüratı kulağından yaralandığının hemen sonrasında ayağa kalktığında yapmıştı.

Koltuğuna geçmeden önce Tucker Carlson, Temsilci Byron Donalds, başkan yardımcısı adayı JD Vance ve aile üyeleriyle el sıkıştı. Kongre salonundaki video panosunda kendisi gösterilirken her Trump mitinginin başında çalınan Lee “God Bless the USA” şarkısı çalındı.

Trump’ın kongre konuşmasını Perşembe gecesi yapacağı düşünülüyor. 

- Advertisment -