Ana SayfaDış Haber100 metrede en yavaş rekorlarını kıran atlet Somalilileri kızdırdı: “Ülkeyi rezil ettiniz”

100 metrede en yavaş rekorlarını kıran atlet Somalilileri kızdırdı: “Ülkeyi rezil ettiniz”

Çin’deki Dünya Üniversite Oyunları’nda Somali’yi temsil eden Nasra Abukar Ali, tüm rakiplerinin açık ara gerisinde kaldığı 100 metre koşusunu 21,8 saniyede tamamladı. İlk kez bir yarışa katıldığı ortaya çıkan Ali’nin atlet olmadığını iddia eden Somalililer torpil yapıldığını düşünüyor. Somali Gençlik ve Spor Bakanlığı, koşucunun seçilmesi süreciyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Çin’in Çengdu kentinde düzenlenen FISU Dünya Üniversite Oyunları’na Somali’yi temsilen Nasra Abukar Ali katıldı.

Atletin, 100 metrelik koşuyu 21,8 saniyede zorlanarak bitirdiği ve rakiplerine göre açık ara bir farkla sonuncu olduğu görüntüler sosyal medyada ve sonuncu olduğu anlara ait görüntüler sosyal medyada gündem oldu. 

Somalili sosyal medya kullanıcıları, Nasra Abukar Ali’nin sporcu olmadığı halde organizasyona gönderildiğini iddia ederek Somali Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sert tepki gösterdi.

Somali Gençlik ve Spor Bakanı Mohamed Barre, atletin bakanlıkça gönderilmediğini belirterek seçilme süreciyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Somalililerden özür edilen Barre, “Somali adına yarışmış olsa da bu yarışma ulusal bir yarışma değildi, üniversiteler için yapılıyordu. Bu nedenle seçilmesinde ve izlenen yolda Bakanlığın hiçbir rolü yok” diye konuştu.

- Advertisment -