Ana SayfaHaberlerGündemAdı yabancı diye polisin tabelasını beyaza boyattığı Somali lokantası Saab yerine, “Verte...

Adı yabancı diye polisin tabelasını beyaza boyattığı Somali lokantası Saab yerine, “Verte Coffee House” açıldı

Ankara Kızılay’da 2022 yılında Ankara Emniyeti’nin engellemeleri sonucu önce ismi değiştirilen, tabelası beyaza boyatılan, baskılar artınca da kapatmak zorunda kalan Somali lokantası Saab Cafe’nin yerine “Verte Coffee House” isimli yeni bir işletme açıldı. Saab Cafe’nin sahibi Somalili Muhammed İsa Abdullah: “Polis soldaki tabela yabancı dilde diye beyaza boyattı ve 2 yıl yasa dışı talimatla işyerlerimize uğraştı, sonunda $100 binlik dükkanlarımızı kapattık hemen aynı yeri Verte Coffee House diye bu güzel Türkçe tabelalı dükkan açılmış. Bu kurumsal ırkçılık değil mi?”

Ankara Kızılay’da faaliyet gösteren Somali lokantası Saab Cafe, 2022 yılında kapanmıştı.

Saab Cafe’nin sahibi Somalili Muhammed İsa Abdullah,

lokantanın kapanma sebebini soran bir kişiye, “Binlerce izin olsa bile hiçbir işletme rutin haline gelen zulme karşı ayakta kalamaz maalesef” yanıtını vermişti.

Muhammed İsa Abdullah, 2019’da açtığı lokantanın tabelasını “Türkçe olmaması” gerekçesiyle Ankara Emniyeti’nin baskısı sonucu pek çok kez değiştirmek zorunda kalmıştı. Abdullah bir kez de Geri Gönderme Merkezi’ne alınarak sınır dışı tehdidiyle karşı karşıya kalmıştı.

Yabancı dilde olması gerekçesi öne sürülerek tabelası değiştirilen Saab Cafe’nin bulunduğu yere “Verte Coffee House” isimli yeni bir işletme açıldı.

Muhammed İsa Abdullah, duruma “Kurumsal ırkçılık” diyerek tepki gösterdi:

“Polis soldaki tabela yabancı diye beyaza boyattı ve 2 yıl yasa dışı talimatla işyerlerimize uğraştı, sonunda $100 binlik dükkanlarımızı kapattık hemen aynı yeri Verte Coffee House diye bu güzel Türkçe tabelalı dükkan açılmış. Bu kurumsal ırkçılık değil mi?”

- Advertisment -