Ana SayfaHaberlerAK Parti’de teğmenler için Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu’ya da tepki...

AK Parti’de teğmenler için Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu’ya da tepki var

Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenler tarafından “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atılması ve eski yemin metninin tekrarlanmasıyla ilgili AK Parti içinde Milli Savunma Bakanlığı’na, MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu’ya ve bazı asker hocalara tepkiler var. AK Partili bazı siyasetçiler, 30 Ağustos’taki görüntülerin doğmasında, Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlere tepki göstermeyle başlayan olaylar sonucunda bazı teğmenlerin Kara Harp Okulu’ndan atılmasının “intikamını almak isteyenler” olduğunu düşünüyor.

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde, mezun olan bazı teğmenler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmış ve kılıç kaldırarak eski yemin metnini tekrarlamıştı.

O ana dair görüntülerin sosyal medyada yayılması sonrası başlayan tartışmalarla ilgili ilk açıklamayı törenden 8 gün sonra yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıktı, kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Birkaç kendini bilmez evelallah temizlenecek” diye konuşmuştu.

AK Parti’de MSB’ye, Erhan Afyoncu’ya ve bazı asker hocalara tepki var

Gerçek Gündem’den Altan Sancar’ın haberine göre; AK Parti içinde, yemin törenindeki görüntülerin, Tuzla Piyade Okulu’nda daha önce Atatürk fotoğrafı tartışması sonrası çıkan kavga ve bazı teğmenlerin ihraç edilmesiyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor. AK Partili bazı isimler, mezuniyet törenindeki görüntülerin doğmasında, 10 Kasım’da Atatürk fotoğrafı takmayanlara tepki göstermeleriyle başlayan olaylar neticesinde okuldan atılanların “intikamını almak isteyenler”in etkili olduğunu söylüyor.

AK Partililer, olay nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı’na, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Erhan Afyoncu’ya ve okuldaki bazı asker hocalara da tepkili. Partililerin aktardığına göre, teğmenlerden en az 20’sinin TSK ile ilişkisinin kesilmesi de bekleniyor.

Erdoğan’a iki rapor

Habere göre; Kara Harp Okulu’ndaki görüntülerin ardından Erdoğan’a iki ayrı rapor sunuldu. İlk raporda görüntüleri sosyal medyada ilk yayınlayan hesaplar incelendi ve görüntülerin organize bir şekilde yayıldığına dikkat çekildi.

İkinci raporda ise yemine katılan teğmenlerin durumları, katılmalarını sağlayan kişi ve nedenler, kurum içindeki asker hocaların durumları ve kurumların zaafları ele alındı. Bu raporda eğitim sırasında teğmenlerin gruplaştıkları, birbirlerinden uzaklaştıkları ve farklı gruplar halinde hareket ettiklerine dair tespitler yapıldı. Yemin sürecinin organize biçimde ortaya çıktığı, farklı etmenlerin devreye girdiği ve görüntülerin alınarak bilinçli biçimde servis edildiği belirtildi.

- Advertisment -