Ana SayfaManşetAK Partili vekil Demirtaş ve çocuklarına hakaret etti, sonra suçu danışmanına attı

AK Partili vekil Demirtaş ve çocuklarına hakaret etti, sonra suçu danışmanına attı

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Demirtaş için “Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş” diye yazdı. Akkal, daha sonra yaptığı açıklamada paylaşımı danışmanının yaptığını ileri sürdü.

AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, 4 Kasım 2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve pandemi döneminde babalarıyla birlikte vakit geçiremeyen iki çocuğuna “Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş” diye Twitter’dan hakaret etti.

“Danışmanım yazmış”

Akkal, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak tweet’i kendisinin değil, danışmanının yazdığını iddia etti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş çocukların babalarıyla görüşmesine cezaevi yönetimi tarafından izin verilmediğini açıklamış, “Selahattin’in, kızlarımız Delal ile Dılda’yı birlikte görmesine izin verilmedi. Selahattin, pandemi başladığından bu yana kızlarını sadece birer kez, ayrı ayrı görebildi” demişti.

Eski danışmanı, AK Parti’ye geçtiği için ayrılmıştı

Akkal,  24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimlere İYİ Parti listesinden katılmış, 130 bin oy alarak Manisa’dan milletvekili seçilmişti.

28 Ocak 2019’da partisinden istifa ederek AK Parti’ye katılan Akkal’ın TBMM’deki önceki danışmanı Cenk Özatıcı, “geldiğimiz noktada 130 bin vatandaşımızın oyunu, teşkilatlarımızın baskı ve imkansızlıklar içinde verdikleri mücadeleyi hiçe sayarak AKP’ye geçen bir milletvekilinin yanında, aynı göreve devam etmeyi utanç vesikası kabul ederim” diyerek Akkal’ın danışmanlığından istifa etmişti.

AK Parti’yi de ağır sözlerle eleştirmişti

AK Parti’ye katılmasının ardından Akkal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili bazı açıklamaları da gündeme gelmişti.

Akkal, parti değiştirmeden aylar önceki bir açıklamasında Türkiye’deki sisteme ‘tek adam rejimi, krallık’ demişti:

“2017 referandumundan sonra maalesef bir tek adam rejimi var. Muhalefet eden herkes terörist ilan ediliyor. İYİ Parti hareketini ikinci Kuvayı Milliye hareketi olarak adlandırıyorum. Tek adam rejiminin akabinde bilindiği gibi kuvvetler dengesi falan hiçbir şey yok. Krallık bu. Benim bildiğim ya padişah ya kral kanun çıkarabilir. Hiçbir demokraside kanun hükmünde kararname olmaz. AKP ülkeyi yordu. Ekonomi bozuk, eğitim sistemi bozuk, terörle mücadele zayıf. FETÖ’ye düne kadar el açanlar, Kozmik Oda’ya sokanlar dışarıda rahat rahat gezerken, ateistler dahi FETÖ’cü olurken AKP’nin içinden bir tane bile FETÖ’cü çıkmadı! Böyle bir şey olabilir mi?”

- Advertisment -