Ana SayfaHaberlerAkşener’den Özlem Zengin’e: ‘Erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız?’

Akşener’den Özlem Zengin’e: ‘Erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız?’

“Tecavüze, cinsel tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var, 3 iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz. Zihniyetiniz batsın sizin. İster bir gün sonra ister 10 yıl sonra söylesin hakkını arayan her kadın onurludur."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün (23 Şubat) partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi sert şekilde eleştirdi. Akşener şöyle konuştu:

“Şu utanmazlığa bakar mısınız, gerçekten ibretlik. 7 Haziran 2015’te damadın abisinin televizyonunda bana eşimi aldattığıma dair imalı bir iftira atıldı. Buna ben susmadım. Çok sert bir tavır aldım anında konuştum. Herkes o açıklıkla konuşamayabiliyor. Bu arkadaşlar o kadar vizyonsuz ki bu arkadaşların dünyada olup bitenden dahi haberi yok. Me too hareketi toplumun baskısından korkan binlerce taciz mağduru kadına cesaret verdi.

“Bizlerin görevi uğradıkları felaketlere karşı kadınları cesaretlendirmektir. Şikâyet edeni onursuz ilan ederek bir travma daha yaşatmak değildir. Vicdan, ahlak, onurlu siyaset bunu gerektirir. Tecavüze, cinsel tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var, 3 iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz. Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız? Zihniyetiniz batsın sizin. İster bir gün sonra ister 10 yıl sonra söylesin hakkını arayan her kadın onurludur.”

“Milletine bela okuyan siyasetçi”

“Bir Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı çıktı, bu ülkenin 6 milyon vatandaşına ‘Allah belanızı versin’ dedi. Milletine bela okuyan bir siyasetçi. Bu Türk siyasi tarihinde bir ilk. Bu Türk siyasi tarihinde utançla hatırlanacak bir terbiyesizlik. İşin en acısı da ne biliyor musunuz? Bu şımarık, bu şuursuz davranışlarla, bölücü teröre hizmet ettiklerinin farkında bile değiller. Terör örgütünün yöneticileri, şu an sırıtarak el ovuşturuyorlardır. Düşünsenize, hükümetten biri çıkıp dünyaya, ‘PKK’nın 6 milyon destekçisi var’ diyor. İşte size AK Parti’nin devlet yönetimi anlayışı.”

- Advertisment -