SPK ve rüşvet iddialarının merkezindeki isimlerden eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Turkuvaz Medya Grup Başkanı Serhat Albayrak’a yakınlığıyla ilgili iddialar üzerine Turkuvaz Medya bünyesindeki basın organlarında Serhat Albayrak seferberliği başladı.
Sabah Gazetesi’nde Mehmet Barlas, Salih Tuna ve Okan Müderrisoğlu bugünkü (30 Ağustos) yazılarını bu konuya ayırdı.
Köşe yazarları, Serhat Albayrak’ın adının geçmesini Turkuvaz Medya’yı hedef alan bir “operasyon” olarak ele aldı.
Turkuvaz Medya “operasyon”a karşı tek yürek
Turkuvaz Grubu’nda çalışan birçok gazeteci sosyal medya hesaplarından, yöneticileri Serhat Albayrak’ı ve onun şahsında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığını düşündükleri “operasyon”a karşı mesajlar paylaştı.
Sosyal medyadaki kampanyaya Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunmayan, diğer hükümete yakın medya kuruluşlarında çalışan gazetecilerden de destek geldi.
Hilal Kaplan: “Serhat Albayrak medya camiasında asalet deyince akla gelen ilk isimdir”
Salih Tuna: “Dürüstlüğünün zekatını verse alayına yetecek olan Sadık abimizin oğlu”
Şebnem Bursalı: “Serhat Albayrak yerli ve milli yayıncılığın bayraktarıdır”
Peker: “Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç Serhat Albayrak”
Sedat Peker, Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Serhat Albayrak’a yakın olduğunu “Deli Çavuş” Twitter hesabından yazdığı şu ifadelerle öne sürmüştü:
“Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir. Onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak’ın abisi Turkuvaz Medya’nın başındaki Serhat Albayrak’tır.”
Zarrab’dan Albayrak ve Taşkesenlioğlu iddiası
Reza Zarrab’ın ABD’de görülen İran yaptırımları davasının 2017 Aralık ayındaki oturumlarında Berat Albayrak ve Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun adının geçtiği bir iddiayı gündeme getirmişti.
Gazeteci Adam Klasfeld’in aktardığı Zarrab’ın ABD mahkemesindeki ifadesinde, 2014’te Türkiye’deki tahliyesinden sonra o dönem hükümet üyesi olmayan Berat Albayrak’ın İran’la yasadışı ticarete devam etmesi için kendisine “Bu iş kesinlikle yapılmalı” dediğini söylemişti.
Zarrab’ın avukatı, Albayrak’ın bir başka görüşmede Zarrab’a “BB ile görüşeceğini ve genel müdürü de çağıracağını” söylediğini aktardı.
Zarrab, BB’nin dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan; “genel müdür” diye kastedilen kişinin de dönemin Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu olduğunu söylemişti.
Peker: “Boşanma dilekçesi Soylu’ya gönderildi”
Peker’in konuyla ilgili bir başka iddiası, Berat Albayrak ve ağabeyi Serhat Albayrak’la ilişkisinin iyi olmadığı söylenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgiliydi.
Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun tüm rüşvet iddialarının kamuoyunda gündeme gelmesinin başlangıcı olan, eşi Ünsal Ban’dan boşanmak için mahkemeye sunduğu dilekçenin, mahkemeden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderildiğini öne sürmüştü.
Peker ayrıca Soylu’nun Ünsal Ban’ı bir arkadaşı vasıtasıyla “kibar yollu olarak tehdit ettirdiğini” öne sürmüştü.
Rüşvet iddialarının odağındaki Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren, Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile SPK Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra görüştüğünü ve Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun bu görüşmede kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu ile 1,5 yıldır görüşmediğini söylediğini aktarmıştı.