MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda, DEM Partili milletvekilleri ile TBMM’de tokalaşması hakkında konuştu.
Bahçeli şunları söyledi:
“Hiçbir partiyle kategorik olarak alıp veremeyeceğimiz bir şey yok”
“Muhataplarımızın ne söylediklerine bakıyoruz.Siyasette hiçbir partiyle kategorik olarak alıp veremeyeceğimiz bir şey yoktur. Sert veya yumuşak tavrımız fertlerin fikir ve düşünce kapasiteleriyle sınırlıdır. Bekamıza namlu çevrilmişkem birlik içinde olmalıyız.”
“Siyaseti savaş biçimi olarak ele almıyoruz”
“Biz siyaseti savaş biçimi olarak ele almıyoruz. Bölgemizin içinde bulunduğu gerilimli atmosferde siyasi husumeti dönüştürme teşebbüslerine izin vermeyeceğimize inanıyorum. Konuşup çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok.”
“DEM’e uzattığım el, ‘Türkiye partisi olun’ teklifidir”
“Siyonist caniliği hangi hakla yok sayalım? Bölgesel yangının kapımıza dayandığı ortadayken birbirimizin açığını aramakla vakit mi kaybedelim? DEM sıralarına giderek elimi uzattım. DEM sıralarına elimi uzatmam doğaçlama değildi. Uzattığım el milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. Uzattığım el gelin teröre cephe alın temenni ve teklifidir. Biz gelişigüzel can sıkıntısından anlık dürtülerle el uzatmayız durduk yere el vermeyiz. DEM’e uzattığım el ‘Türkiye partisi olun’ teklifir. Özgür Bey’in özel hayatı ile ilgili iddia edilen iftiraların hiçbirisi konumuz olmayacak.”
DEM: “DEM Parti zaten bir Türkiye partisi, adımları izleyeceğiz“
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’na, partisinin grup toplantısının ardından Bahçeli’nin sözleri soruldu.
Hatimoğulları şu yanıtı verdi:
“DEM Parti zaten bir Türkiye partisi. DEM Parti Türkiye’deki bütün halk ve inançların temsil edildiği bir parti. Türkiye’de biz özgürlükleri, barışı, adaleti, yoksulun, emekçinin, kadının haklarını savunurken biz bir Türkiye partisiyiz zaten” dedi. Hatimoğulları, açıklamasına şöyle devam etti: “Yeni bir dönem açılacaksa yol temizliği şarttır. Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümünün olmaması Türkiye’nin demokratikleştirilmesinin önüne engeldir. Yargının bu kadar saray taraftarı olması, ‘AYM kapatılsın’ denecek kadar ileri gidecek adımların atılması kabul edilebilir değil. Bu konuda atılması gereken adımları biz de izleyeceğiz. Bunun adı normalleşme mi, iç barış mı ismi ne olursa olsun somut olması gereken şey sağlıklı bir politik programın ortaya çıkması gerekir.”