Ana SayfaHaberlerGündemAnkara'daki terör saldırısını PKK üstlendi: HDP'lilerin de aralarında bulunduğu isimlere gözaltılar

Ankara’daki terör saldırısını PKK üstlendi: HDP’lilerin de aralarında bulunduğu isimlere gözaltılar

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne terör saldırısı sonrası İstanbul ve Kırklareli'nde 26 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda, aralarında HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da dahil olduğu 20 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı PKK'nın askeri kanadı HPG üstlenmiş, İçişleri Bakanlığı da saldırıyı PKK’nın yaptığını açıklamıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne terör saldırısı sonrası yapılan operasyonlarda İstanbul ve Kırklareli’nde sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Aralarında HDP ve Halkların Demokratik Kongresi yöneticilerinin de olduğu en az 20 kişi gözaltına alınarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltıların gerekçesi henüz öğrenilemedi.

Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: HDK Genel Meclis üyesi Umut Ezber, HDP PM üyesi Cengiz Topbaşlı, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Kürt Araştırmaları Derneği Eşbaşkanı Eyüp Subaşı, HDP Pendik İlçe Eşbaşkanı Oya Aytekin, HDP İl Örgütü yöneticileri Çetin Aslanboğa ve Mesut Fırat, HDP Ataşehir İlçe Örgütü yöneticisi Halil Aksu, HDP Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Gonca Yangöz ile Mehmet Akçiçek, Bülent Yıldırım, Zaynel Azadi, Fikriye Sarıgöl, Burcu Demir, Fethiye Kızmaz, Behiye Demir, Hüseyin Avras, Baran Sümbül, Oktay Okşal ve Behiye Duman.

Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önündeki saldırıda, saldırganlardan biri kendisini patlatmış diğeri ise Emniyet Genel Müdürlüğü nizamiyesine ateş açmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır” açıklaması yapmıştı.

Saldırıyı PKK üstlendi

PKK, açıklama yaparak terör saldırısını üstlendi. Açıklamada saldırının “Ulusal ve uluslararası yasaları hiçe sayarak insan haklarını ayaklar altına alan, Türkiye ve Kurdistan’daki tüm zindanlarda geliştirilen insanlık dışı uygulama ve tecrit politikalarına karşı uyarı amaçlı yapıldığı” yer aldı.

Aracı Kayseri’de gasp ettiler

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne saldıran teröristlerin saldırıda kullandıkları hafif ticari aracı Kayseri Avlağa Mahallesi’nde gasp ettikleri ortaya çıktı. Develi İlçesinde veterinerlik yapan Mikail Bozloğan’ı başından vurarak öldüren teröristlerin aracını gasp ederek Ankara gittiği ve saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Veteriner Mikail Bozloğan’ın cesedi ise köy yakınlarındaki boş bir arazide başından vurulmuş halde bulundu.

Kayseri Avlağa Mahallesi’nde yaşayan veteriner Mikail Bozlağan’ın akrabası Bahri Bozlağan, dün akşam Mikail’in diğer kardeşlerinin kendisini aradığını, babalarının konuşamadığını, acil gelmesini istediklerini söyledi.

Hep beraber köyün girişindeki köprünün yanına geldiklerinde Mikail’in cenazesini amcaoğlunun kucağında gördüklerini anlatan Bozlağan, “Bizim yeğenimiz vatanına, milletine saygılı, buradaki insanların herkesin yardımına koşan, çalışkan bir insandı. Çevre köylerde de son derece sevilen, sayılan bir insandı. Bu şerefsizler, bu vatan hainleri nerelerden gelmişler. Bizim buralarda öyle bir insanlar da yok işin açıkçası” dedi.

Bozlağan, veteriner Mikail Bozlağan’ın Adana sınırına bir tedaviye beraber gideceği arkadaşının Mikail’e ulaşamaması üzerine ailesini aradığını ve babasının da bulmak için yola çıktığını dile getirerek, “Babası yolda ıslaklık görmüş, yağmur filan yağmıyordu, şüphelenmiş çünkü çocuk daha önceden oralarda ufak bir kaza geçirmişti, kışın arabanın kaymasından dolayı. Babası hemen durmuş, arabayı aramış, bulamamış. Çocuğun orada hem kafasına sıkmışlar hem sert bir cisimle kafasına vurmuşlar. Vardığımızda zaten vefat etmişti” diye konuştu.

Bahri Bozlağan, şunları söyledi:

“Bir telefon aldım yeğenimden, Ankara’da bir patlama olmuş, çocuğun kullandığı araç orada kullanılmış. Ortağı veteriner hekim ile teyit ettirdim, araç sizin mi diye? O da ‘Bizim abi’ dedi çünkü arkasında ilaçların konduğu sandık filan varmış. Yavrucak evine kalorifer yaptırmak için borular almış. Borular orada gözüküyormuş. Evli, iki yıl oldu evleneli. Altı aylık yavrusu var.”

Ne olmuştu?

- Advertisment -