Ana SayfaYerel HaberlerHedi vali bey! Mardin’den sonra Batman’da da Kürtçe yol uyarıları silindi

Hedi vali bey! Mardin’den sonra Batman’da da Kürtçe yol uyarıları silindi

Mardin'in Dargeçit ilçesinde Karayolları ekipleri, belediyenin yollara yazdığı Kürtçe “Pêşî Peya/Önce Yaya” uyarılarının üzerini polis nezaretinde beyaz boyayla kapattı. Ancak belediye ekipleri Kürtçe uyarıları yeniden yola yazdı. Batman'da da polis eşliğinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından silinen yazılar bugün belediye ekiplerince yeniden yazıldı.

Van ve Diyarbakır’ın ardından Mardin Dargeçit ile Batman’da da belediyenin yollara yazdığı Kürtçe trafik uyarıları boyanarak kapatıldı. 

DEM Partili Dargeçit Belediyesi’nin ilçenin farklı noktalarına yazdığı  “Pêşî Peya/Önce Yaya” yazıları, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından zırhlı araçlı polislerin eşliğinde üstü boyanarak silindi.

Olay yerine giden DEM Parti Dargeçit İlçe Eşbaşkanı Abdurrahman Aslan Kürtçe yazıların silinmesine tepki göstererek, “Kardeş olduğumuzu söyleyenler bunu yapıyor. Burada iki kelime Kürtçe’ye tahammül edemiyorlar. AKP-MHP zihniyeti, bugün Kerboran’da (Dargeçit) iki kelime Kürtçe olduğu için tahammül etmiyor, silmeye çalışıyor. Bu mu kardeşlik? İki kelime Kürtçe’ye tahammül etmeyen bir zihniyet gelip bize insanlık dersi veremez. Siz de biliyorsunuz doğru bir şey yapmadığınızı ki panzerlerle geliyorsunuz” dedi. 

Batman Belediyesi’nin yazdığı Kürtçe uyarı yazıları da dün polis eşliğinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından silinmişti.

Batman Belediyesi ekipleri, Diyarbakır Caddesi üzerindeki silinen trafik uyarı yazılarını yeniden yazdı.

Van’ın ardından Diyarbakır’da Kürtçe trafik uyarılarının valilik kararıyla silinmesiyle başlayan tartışma sürerken, Büyükşehir Belediyesi kentin birçok caddesinde uyarı yazılarını yeniden yazdı.

Valilik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin birçok caddesinde yaya geçişleri ve trafik ışıklarının bulunduğu alanda yazdığı Kürtçe “Pêşî Peya/Önce Yaya” ve “Hêdî/Yavaş’ şeklindeki uyarıların silinmesini istedi.

Belediye bu talebi yerine getirmeyince valilik tarafından görevlendirilen Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, 29 Temmuz gece saat 03.00 sıralarında Kürtçe yazıların üzerini boyalarla kapattı.

Yazıların silinmesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen ekipler, boyanan Kürtçe  uyarıları yeniden yazdı.

- Advertisment -