Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan Gazze’ye müdahale konuşmasına revize: “İnsanlığın ittifakıyla durdurulmalı”

Erdoğan’dan Gazze’ye müdahale konuşmasına revize: “İnsanlığın ittifakıyla durdurulmalı”

Erdoğan: "Kardeşlerimizi yalnız bırakmayız. Karabağ'da, Suriye'de, Irak'ta bunu yaptık. Gazze’de Hitler'i gölgede bırakacak bir barbarlığa imza attılar. Hitler; ABD ve Sovyetler’in ittifakıyla durdurulmuştu. Gazze’deki soykırım da insanlığın ittifakıyla durdurulmalı.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Geçtiğimiz günlerdeki “Libya’ya, Somali’ye nasıl girdiysek benzerini İsrail’e de yaparız” sözleri üzerine başlayan “Gazze’ye müdahale” konusuna da değinen Erdoğan, “İnsanlığın ittifakı ile durdurulmalı” dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bu soykırım, insanlığın ittifakıyla artık derhal durdurulmalı”

Kardeşlerimizi en zor günlerinde yalnız bırakmayız. Uluslararası hukuk çerçevesinde bunu yaptık. 30 yıllık işgalin ardından Karabağ’da bunu yaptık. Suriye’den topraklarımıza saldırı olunca bunu yaptık. Irak’taki bölücü terör yuvalarına karşı bunu yaptık. Hakkımıza sahip çıktık, kardeşlerimize sahip çıktık, bekamıza sahip çıktık. Şimdi bakınız, Gazze’de yaklaşık 300 gündür son derece vahşi bir soykırım yaşanıyor. Savaşın bile hukuku var, İsrail bunu yok saydı. Hitler’i gölgede bırakacak bir barbarlığa imza attılar. Gazze bugün en büyük imha kampına dönüştü. Şimdi soruyorum sizlere: “Ben de insanım diyen, müslümanım” diyen birisinin böyle bir tabloya rıza göstermesi mümkün mü? Batı’nın sergilediği bu iki yüzlülüğün sonu, korkarım ki çok kötü bitecek. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur. Hitler, ABD ve Sovyetler’in ittifakıyla geç de olsa durdurulmuştu. Daha geç olmadan bu soykırım, bu vahşet, insanlığın ittifakıyla artık derhal durdurulmalı.”

“Macron Olimpiyatlar’a davet etti, 13 yaşındaki torunum ‘dede gitme’ dedi”

Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılışındaki drag queen’li Son Akşam Yemeği gösterisine tepki gösteren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Macron beni olimpiyatlara davet etti. Ben de gelebileceğimi söyledim. 13 yaşındaki torunum ‘dede gitme’ dedi. Açtı bana Instagram’dan görüntüleri gösterdi. ‘Tamam gitmeyeceğim’ dedim.

- Advertisment -