Ana SayfaHaberlerGündemFerdi Kadıoğlu’nun annesi: “Ferdi Hollanda’da hain ilan edildi”

Ferdi Kadıoğlu’nun annesi: “Ferdi Hollanda’da hain ilan edildi”

Annesi Hollandalı, babası Türk futbolcu Ferdi Kadıoğlu, EURO 2024 çeyrek finalindeki Türkiye-Hollanda maçı öncesi, Türkiye forması giydiği için Hollandalıların hedefi oldu. Ferdi’nin annesi Diane Kadıoğlu: “Ferdi, Hollanda’da 'hain' ilan ediliyor. Bu bizi incitiyor.”

EURO 2024 çeyrek finalinde Türkiye, Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Milli Takımı’nın formasını terleten Ferdi Kadıoğlu, doğup büyüdüğü Hollanda’da tepkilerin odağı oldu.

Ferdi Kadıoğlu’nun annesi Diane, Hollanda’dan De Gelderlander’e verdiği röportajda, Hollandalılar tarafından çirkin hakaretlere maruz kaldıklarını ve Ferdi’nin “hain” ilan edildiğini dile getirdi.

Anne Diane, “Ferdi, Türkiye forması giydiği için ‘hain’ ilan ediliyor. Bu bizi incitiyor. Bu insanlar meselenin iç yüzünü bilmiyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Ferdi’ye inandığını gösterdi.” dedi.

Ferdi’nin babası Feyzullah Kadıoğlu ise, “Geçenlerde Fenerbahçe stadyumunda onun adını tüm tribünler haykırdığında tüylerim diken diken oldu. Almanya’ya karşı oynanan hazırlık maçında attığı gol beni çok gururlandırdı. Türkiye, Ferdi’yi bağrına bastı. Biz ona her zaman inandık. Ferdi, zihinsel olarak çok güçlü bir çocuk.” açıklamasını yaptı.

24 yaşındaki futbolcu altyapıda Hollanda mili takımının formasını giymiş, a milli takımda ise Türkiye’yi tercih etmişti.

- Advertisment -