Ana SayfaHaberlerDünya‘Fransa'nın gündeminde Türk ürünlerine boykot yok’

‘Fransa’nın gündeminde Türk ürünlerine boykot yok’

Fransa'nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Frank Riester, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarını boykot çağrısından birkaç saat sonra yaptığı açıklamada “Fransa'nın gündeminde Türk ürünlerine boykot yok” dedi. Riester, Fransa’daki Müslümanlarla 1930’larda Almanya’daki Yahudiler arasında benzerlik kurulmasını ise “tahammül edilemez” diye niteledi.

Fransa’nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Frank Riester, dün gece (26 Ekim) RTL radyosuna verdiği özel demeçte Fransa’nın gündeminde Türk mallarına boykot gibi bir gündemin olmadığını söyledi. Fransız bakanın açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Nasıl ki Fransa’da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa, ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız markalarını satın almayın” sözlerinden sonra geldi.

Frank Riester konuşmasında ad vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa’daki Müslümanların durumunu Nazi Almanyasındaki Yahudilere benzetmesine de cevap verdi. Bakan, Müslümanlara yönelik muamelenin 1930’lu yıllarda Avrupa’daki Yahudiler’e yapılanlarla karşılaştırılmasının “tahammül edilemez” olduğunu belirtti.

- Advertisment -