Anasayfa / RÖPORTAJ / GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ | Öcalan’a Umut Hakkı: Nedir, ne değildir?

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ | Öcalan’a Umut Hakkı: Nedir, ne değildir?

Deniz Baran’ın konuğu Umut Hakkı üzerine kitap yazan Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden akademisyen Furkan Ali Şimşek oldu: “AİHM’in Öcalan kararlarında ihlal vermesinin sebebi mevzuatımızda koşullu salıverilmenin bazı suçlar için kategorik olarak yasak olması. Kamuoyunda Umut Hakkı’na dair şöyle bir algı var: Umut hakkı var, o halde hükümlü hemen çıkarılacak. Halbuki umut hakkı sadece koşullu salıverilme değerlendirilmesinin yapılması anlamına geliyor. Böyle bir değerlendirmede de iki tane şarta bakılır: Süre ve iyi hâl. Türkiye’nin umut hakkını normatif olarak düzenlemek için öncelikle İnfaz Kanunu’nu değiştirmemiz lazım.”

İZLEMEK İÇİN

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın