Ana SayfaHaberlerHalis Bayuncuk’tan Ramazan Hoca cinayeti hakkında: “Tamamen siyasi bir suikast. Katilin arkasındakiler...

Halis Bayuncuk’tan Ramazan Hoca cinayeti hakkında: “Tamamen siyasi bir suikast. Katilin arkasındakiler ortaya çıkartılmalı”

Kamuoyunda Ebu Hanzala olarak da tanınan Halis Bayuncuk, Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın (Börçün) İstanbul Fatih’te bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili konuştu.

Bayuncuk, cinayetle ilgili şunları söyledi:

“Yeryüzünde haksız yere işlenen tüm zulümlere, cinayetlere karşı tepki gösterilmesi lazım. Bizim de bizden olan, olmayan herkese karşı bu konuda adaletli olmamız lazım.”

“Ramazan Hoca suikasti tamamen siyasi bir suikasttir ve arkasında siyasi hesaplar var.”

“Yavaş yavaş üzeri kapatılıyor bu konunun. Ramazan Hocayı öldüren katilin ifadesini okudum, 11 yıl içeride yattım; yargılama nedir, ifade nedir az çok mürekkep yalamışlığımız var.

Katilin ifadesi milim milim döşenmiş, profesyonel avukatlar tarafından hazırlanmış ve katilin ileride indirim alıp cezaevinden çıkması için oluşturulmuş bir ifade. O çocuğa bakın, böyle bir ifade veremez. Bu ifade bu çocuğa ezberletilmiş.”

“Bu tip olaylarda çok dikkat edilmesi gereken bir durum var: 1990’larda karanlık insanlar, odaklar bir şeyler yapacağı zaman onun taşlarını döşerler. Mesela önce gidip köylüleri öldürdüler. İnsanları küçükten büyüğe doğru cinayetlere alıştırdılar. Ben Diyarbakır’da büyüdüm ve en az 3-4 kez okula giderken yerde ceset gördüm. Sonra büyük siyasi cinayetler yaşanmaya başladı. Ramazan Hoca’nın öldürülmesi de bana bunu düşündürüyor. Toplum cinayetlere alıştırılmaya başlanıyor gibi geliyor.”

“Bu cinayetlerin mutlaka azmettiricileri var. Kilise saldırısında da, Ramazan Hoca cinayetinde de. Zaten ortak noktalar da var: Bıçak kullanmaları, çok sorunlu adamlar ve bireyler. Hiçbir kimseyle bir alakaları yok gibi. Ramazan hocayı öldüren katilin arkasındakiler ortaya çıkartılmalı. Hiçbir şey bu barbarlığı meşrulaştırmaz.”

- Advertisment -