Ana SayfaHaberlerGündemHalk TV'de ‘Rasim Ozan Kütahyalı' krizi: Kayda Geçsin ekibi de istifa etti;...

Halk TV’de ‘Rasim Ozan Kütahyalı’ krizi: Kayda Geçsin ekibi de istifa etti; kanal sahibi ‘Yol kazası’ dedi

Şule Aydın, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Barış Pehlivan'dan oluşan "Kayda Geçsin" ekibi, Rasim Ozan Kütahyalı ile programa tepki göstererek Halk TV ile yollarını ayırdı. Kanal sahibi Cafer Mahiroğlu: “Rasim Ozan Kütahyalı’nın ne benimle, ne de kanalın yayın çizgisiyle uzaktan yakından ilişkisi yoktur ve olamaz. Bu tamamen bir yol kazasıdır"

Halk TV’nin YouTube hesabında, PKK lideri Abdullah Öcalan’la yürütülen ‘yeni çözüm süreci’ konusunda Rasim Ozan Kütahyalı ile bir röportaj yayınlandı. Röportaj, Halk TV’nin sosyal medya hesaplarından “Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı sürece ilişkin çok çarpıcı bilgileri Halk TV YouTube kanalına açıkladı!” ifadeleriyle duyuruldu.

Ancak söz konusu röportaj Halk TV’deki bazı gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı. Bugün önce  Serpil Yılmaz, ardından da Şule Aydın, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Barış Pehlivan kanaldan ayrıldı.

Şule Aydın, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

“Herkese merhaba… Kayda Geçsin ekibi olarak bugün itibarıyla Halk TV ile yollarımız ayrıldı. İktidar baskısıyla medyanın karartıldığı, basın özgürlüğünün katledildiği bir dönemde Halk TV’de özgürce yayınlar yaptık ve bu konuda desteklendik. Bizim için her zaman değerli olan Halk TV ailesine ve izleyicisine çok teşekkür ederiz.”

Kanal sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan açıklama: Yol kazası

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu da söz konusu durum hakkında bir açıklama yaptı. Mahiroğlu “Dün akşam, Youtube kanalımızda yayınlanan bir röportaj nedeniyle sosyal medyada bir grup Halk TV programcısı tarafından bana ve kanala yönelik bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın gerekçesine özne olan Rasim Ozan Kütahyalı’nın ne benimle, ne de kanalın yayın çizgisiyle uzaktan yakından ilişkisi yoktur ve olamaz. Bu tamamen bir yol kazasıdır” dedi. 

“Haberim olsaydı onay vermezdim”

“Ayrıca televizyon kanalı ve internet sitesinden farklı bir yönetime sahip olan Youtube platformumuz için o röportajın yapıldığından bilgim yoktu. Olsaydı onay vermezdim” diyen Mahiroğlu, şöyle devam etti: 

“Bir iş insanı olarak her şeyimi riske atarak bu işe girdiğimde, amacım onlarca gazeteciye sözünü söyleyebileceği demokratik bir platform sağlamaktı.  Kanalda program yapan arkadaşlarımızın, kanalı ve patronunu rahatlıkla eleştirmesi, eleştirel gazetecilik kültürünü oturttuğumu gösteriyor, bundan dolayı mutluyum.

“Kayda Geçsin ekibinden söz hakkı bu talebim reddedildi”

“Fakat söz hakkının kutsallığına olan inancım konusunda hayal kırıklığı yaşıyorum. Sürecin nasıl geliştiğini, o röportajın nasıl yayınlandığını izleyicilerimize anlatmak için Kayda Geçsin ekibinden söz hakkı talep ettiğimde, bu talebim reddedildi.  Cevap hakkımı kullanmakta ısrar edince, program yapmamayı tercih ettiklerini ilettiler. Oysa cevap hakkı kutsaldır ve hiçbir demokrat bunu reddetmez. 

“Söz hakkını reddetmenin ne vicdanlarda, ne Halk TV kültüründe yeri vardır. Bu tutumu söz hakkının kutsallığına inanan tüm demokratlar, paydaşlar ve izleyicilerimizin vicdanına bırakıyorum.”

- Advertisment -