Ana SayfaHaberlerGündemİmamoğlu’ndan Bahçeli’nin DEM Parti açılımı yorumu: “Bugüne kadar niye el sıkışılmadı?

İmamoğlu’ndan Bahçeli’nin DEM Parti açılımı yorumu: “Bugüne kadar niye el sıkışılmadı?

Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği'nin aylık toplantısının ardından konuştu: "El sıkışıldığı için tebrik etmek yerine 'Bugüne kadar neden el sıkışılmadı' diye eleştirmek daha doğru olur diye düşünüyorum", "İlk 4 maddenin mevzu edilecek durumu yok, çok net. İbrahim Kaboğlu, kötü bir başlangıç yaptı."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB’nin aylık toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Bugüne kadar niye el sıkışılmadı?”

“Kürt meselesini çoktan çözmeliydik. Bu meselenin Türkiye’nin ikinci yüzyılına kalması bizim için sıkıntılı. El sıkışıldığı için tebrik etmek yerine ‘Bugüne kadar neden el sıkışılmadı’ diye eleştirmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Her gün ‘vatan haini’ propagandası yapan siyasilerin topluma çıkamaması lazım. Öyle bir hukuk devleti inşa edelim ki, vatandaş güvenle, huzurla bu memleketin parçası olsun.”

“Kurumlara sızan yapılar ve bunlara susanlar var”

“İbrahim Kaboğlu için kötü bir başlangıç”

İmamoğlu, İstanbul Barosu başkanlığına seçilen eski CHP milletvekili İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa’nın ilk dört maddesinde pozitif yönde değişiklik konuşmasını eleştirdi:

“İlk 4 maddenin mevzu edilecek durumu yok, çok net. İbrahim Kaboğlu, kötü bir başlangıç yaptı. Kendisi adına üzüldüm. Kişisel fikrinden ziyade baronun bakışını temsil etmeli.”

“‘Ankara’ya ısınıyor’ diye bir durum yok”

“‘Ankara’ya ısınıyor’ diye bir durum yok. 5 yaşından beri geliyorum Ankara’ya. Anıtkabir’de dua edince huzur buluyorum.”

- Advertisment -