Ana SayfaDış Haberİsrail Ordusu “El-Kassam Tugayları'nın komutanı Muhammed Deif Gazze’de öldürüldü” dedi; Hamas yalanladı

İsrail Ordusu “El-Kassam Tugayları’nın komutanı Muhammed Deif Gazze’de öldürüldü” dedi; Hamas yalanladı

İsrail ordusu, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in 3 hafta önce Gazze'de "kesin olarak öldürüldüğünü" iddia etti. Hamas'ın Gazze'deki liderlerinden Halil Hayye ise iddiayı yalanlandı.

İsrail ordusu sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından bir paylaşım yaparak, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed Deif’in ‘bertaraf edildiğini’ doğrulayabildiklerini duyurdu. Açıklamada “Şimdi teyit edebiliyoruz: Muhammed Deif bertaraf edildi” denildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Savaş uçakları, 13 Temmuz 2024 tarihinde Han Yunus kentini vurmuştu ve istihbarat değerlendirmesinin ardından Muhammed Deif’in saldırıda bertaraf edildiği teyit edilebiliyor.”

İsrail ordusunun 13 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği ve Hamas’ın Han Yunus Tugayı Komutanı Rafa’a Selame’nin öldüğünün doğrulandığı saldırının ardından, İsrail ordusu Hamas’ın Askeri Kanat Komutanı Muhammed Deif’in de öldüğünü teyit ettiklerini duyurdu.

İsrail ordusu, duyurunun ardından operasyonun İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet ile ortaklaşa yapıldığını belirterek, suikasta ait olduğunu ileri sürdüğü bir görüntü yayınladı:

Gazze’deki Hamas Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye ise İsrail ordusunu yalanladı:

“Muhammed ed-Deif ve kardeşlerinin kanı ve karakteri, herhangi bir Filistinli çocuğun kanından ne daha değerli ne de daha faziletlidir… Ama sen başarısız oldun ve rezil oldun Netanyahu… Lider Muhammed ed-Deif şimdi seni duyuyor ve şu yalan sözlerinle alay ediyor” ifadelerini kullandı.

Hamas basın ofisi de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Medyada ve sosyal medyada hareketimizin askeri komutanı Muhammed Deif’in şehid olduğuna dair paylaşılan haberler doğru değildir. İşgalci İsrail’e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor. Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor. Siyonist İsrail’in paylaştığı algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, hareketi ilgilendiren konularda hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir habere itibar edilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmelidir.”

DEİF 7 EKİM SALDIRILARINI YÖNETMİŞTİ

Muhammed Deif, Hamas’ın Askeri Kanat Komutanı ve örgütün Yahya Sinvar’dan sonra Gazze Şeridi’ndeki ikinci ismi. Deif aynı zamanda İsrail’in güneyinde 1200 kişinin öldürüldüğü ve 251 rehinenin Gazze’ye kaçırıldığı 7 Ekim saldırılarını planlayan ve yöneten isim.

HAMAS LİDERİ HANİYE, TAHRAN’DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Muhammed Deif’in ölümü, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikastta ölmesinden bir gün sonra doğrulandı. Hamas ve İran, Haniye’nin ölümünden İsrail’i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetiminden bunu doğrulayan resmi bir açıklama yapılmadı. Bugün Tahran’da kendisi için cenaze töreni düzenlenen İsmail Haniye, yarın Katar’ın başkenti Doha’da toprağa verilecek.

- Advertisment -