Ana SayfaHaberlerGündemJandarma’dan dikkat çeken sorular: “Salim Güran’ın bir gönül ilişkisi var mı?” “Narin’in...

Jandarma’dan dikkat çeken sorular: “Salim Güran’ın bir gönül ilişkisi var mı?” “Narin’in babası olma ihtimaliniz var mı?”

Narin’in tutuklanan amcası Salim Güran’a ve Narin’in cansız bedenini Salim Güran’ın yönlendirmesiyle gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar’a Jandarma sorgularında sorulan sorular dikkat çekti. Salim Güran’a, “Narin’in babası olma olasılığınız var mı?”, Nevzat Bahtiyar’a ise “Salim Güran’ın eşi haricinde bir gönül ilişkisine şahitlik ettiniz mi?” sorularını yöneltildi. Didem Arslan Yılmaz: “Narin amcası Salim Güran ile annesini uygunsuz vaziyette görmesi nedeniyle öldürüldü.”

Ailesiyle birlikte yaşadığı Diyarbakır Bağlar’a bağlı Tavşantepe köyünde ortadan kaybolmasından 18 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nin kenarında bir çuvalın içerisinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülme nedeniyle ilgili kamuoyunda birçok iddia gündeme geliyor ancak henüz Narin’in ölüm nedeniyle ilgili kamuoyuna yapılan resmi bir açıklama yok.

Narin’le ilgili soruşturmada geçen hafta tutuklanan amcası ve aynı zamanda Tavşantepe’nin de muhtarı olan Salim Güran’a ve Salim Güran’la ilgili itiraflarda bulunan, gözaltındaki zanlılardan Nevzat Bahtiyar’a Jandarma’daki sorgularında yöneltilen birer soru dikkat çekti.

“Narin Güran’ın babası olma olasılığınız var mı?”

Jandarma, Salim Güran’ın gözaltına alınmasının ardından 1 Eylül’deki sorgusunda kendisine “Narin Güran’ın babası olma olasılığınız var mı?” diye sordu.

Salim Güran ise “Yoktur. Yok öyle bir şey” diye karşılık verdi.

“Eşi haricinde bir gönül ilişkisine şahitlik ettiniz mi?”

Tavşantepe’de ikamet eden, gözaltındaki zanlılardan Nevzat Bahtiyar; ortaya çıkan ifadesinde, Salim Güran’ın, Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne saklaması için kendisine verdiğini ve 200 bin TL teklif ettiğini iddia etmişti.

Sorgusu sırasında Nevzat Bahtiyar’a sorulan sorular arasında iki tanesi dikkat çekiyor.

Jandarma, Nevzat Bahtiyar’a “Salim Güran ile arkadaşlık seviyeniz nedir? Size özel hayatından bahseder miydi? Eşi haricinde bir gönül ilişkisine şahitlik ettiniz mi? Köyde bu olaydan önce ve sonra Salim Güran ile ilgili duyduklarınız nelerdir?” sorusunu yöneltti.

Nevzat Bahtiyar, “Biz kendisi ile birlikte çay içer, yemek yer bazen Diyarbakır’a birlikte giderdik. Aramız bu şekilde samimi idi. Ancak bana çapkınlık yaptığını anlatmadı. Ben de böyle bir şeyine tanık olmadım” diye yanıt verdi.

“Yan yana özel konuşmalar yaparken gördünüz mü?”

Jandarma sorgusundaki bir diğer soruda ise Nevzat Bahtiyar’a, “Cesedi aldığınızda Narin Güran’ın annesi Yüksel veya abisi Enes yanınızda mıydı? Daha sonraki arama faaliyetlerinde ya da köy içindeki günlük faaliyetlerinizde Yüksel, Enes ve Salim Güran’ı yan yana özel konuşmalar yaparken gördünüz mü?” diye soruldu.

Nevzat Bahtiyar, bu soruya da “Yüksel ve Enes yoktu. Sorduğunuz şeklide bir konuşmalarına şahit olmadım” diye yanıt verdi.

“Çocuk annesiyle amcasını uygunsuz vaziyette görüyor”

Show TV programcısı Didem Arslan Yılmaz, Narin’in, annesi Yüksel Güran ile amcası Salim Güran arasında ilişkiye tanık olması nedeniyle öldürüldüğü iddiasını gündeme getirmişti.

Yılmaz, kendi programında şunları söylemişti:

“Yüzde 99 diyorum. Yüzde 1’lik bir ihtimal bırakıyorum. Anne ile amca arasında haber kaynağıma göre bir ilişki var. Çocuk eve girdiğinde annesiyle amcasını görüyor, uygunsuz bir vaziyette görüyor. Ama cinayetin nedeni, çocuk annesi ile amcasının arasındaki ilişkiye şahit oluyor iddiaya göre.”

- Advertisment -