Ana SayfaHaberlerMüstear isimli CHP kulis yazarından yeni iddia: “Çankaya Belediyesi’nde 10 milyonluk usulsüzlük....

Müstear isimli CHP kulis yazarından yeni iddia: “Çankaya Belediyesi’nde 10 milyonluk usulsüzlük. CHP’li iki mahir ağabey…”

Oda TV’nin CHP içinden yazdığı kulislerle tartışmalara neden olan müstear isimli yazarı Hürrem Elmasçı, Çankaya Belediyesi ve CHP yöneticisi olduğunu ima ettiği “mahir ağabeyler” diye bahsettiği iki kişi hakkında 10 milyon TL’lik usulsüzlük iddiası ortaya attı. İmamoğlu’na yakın çizgideki Elmasçı’nın daha önce Kılıçdaroğlu, Yavaş, Kaftancıoğlu hakkında yazdığı yazılar CHP içinde krizlere neden olmuştu.

Oda TV’de CHP içinden kulisler aktaran “Hürrem Elmasçı” mahlaslı köşede, CHP’li Çankaya Belediyesi ve CHP yöneticisi olduğu ima edilen iki kişiyle ilgili bir usulsüzlük iddiası ortaya atıldı.

“Hürrem Elmasçı” mahlaslı köşenin yazarı, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi CHP’deki tartışmaları sırasında CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve birçok parti yöneticisi aleyhinde iddialar ortaya atmıştı.

Gizemli köşe yazarı, CHP’li siyasetçiler arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sempati duyduğunu gizlemiyor.

“Partinin gediklisi olan iki ağabeyinin oyunu”

“Hürrem Elmasçı” imzasıyla çıkan bugünkü (4 Eylül) yazının ilgili bölümü şöyle:

“Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de Katı Atık Toplama ve Nakli için Araç ve İş Makinesi Kiralama Hizmet Alımı İşi adı altında bir ihale açmış, gayet normal…

Lakin ‘açık ihale usulü’ ile açılması gerekirken pazarlık usulü ile açılmış ve 10 senedir bu işi yürütmekte olan firma nedense davet edilmemiş… Açık ihale usulünü de ben demiyorum, kanun diyor, 4734 sayılı Kanunda belirtilmiş temel usul olarak…

İşin daha da alengirli yanına geliyorum şimdi: Önceki işleri yapan firma, aynı işi aynı araç ve ekipmanla 12 milyon TL’ye yapıyorken bahsettiğim yeni ihalenin tutarı ne dersiniz? KDV hariç aylık 22 milyon TL… 2 aylık tam bedeli 44.005.400,00TL, KDV hariç…

Peki, o aradaki 10 milyon TL’lik fark nasıl ödenecek dersiniz? Eh elbette Çankayalıların cebinden!

Bakın çocuklar, bu tip ihalelerde az evvel de dediğim gibi açık ihale usulü şartı var. En az 3 firmanın davet edilmesi gerekiyor. Ammavelakin burada resmen adrese teslim bir ‘ihale’ dönmüş gibi… Hem de 10 milyon TL farkla!

Yahu dedim kendi kendime, gencecik bir çocuk, bu yaşta ne büyük başarı elde etmiş, makam sahibi olmuş, ilk icraati bu mu olmuş diye düşünürken birkaç telefon görüşmesi yaptım… Ah ah…

Meğer belediye başkanı sadece piyonmuş… Partinin gediklisi olan iki ağabeyinin oyunuymuş bu… Bilgileri çok sağlam kaynaklarımdan aldım çocuklar… Firmanın adı belli, ve o firma ile pazarlığa oturan CHP’nin iki mahir ağababası da belli! Bakın, şimdilik isimleri açıklamıyorum, lakin… Hürrem’in tersi pistir, bilen bilir… En tahammül edemediği mevzulardan biri böyle usulsüzlüklerdir… Hala anlatamadım mı ben bunu?

Ben bıktım artık çocuklar, bu da bir uyarı olsun. Belediye başkanı ne kadar gözü karaymış bakalım, bu işin arkasında duracak mı yoksa herhangi bir memuruna yıkıp içinden sıyıracak mı kendini…

Diğer iki ağabeyin de kulağına küpe olsun, şimdi adınızı vermedim diye yarın vermeyeceğimi düşünmeyin… Bardaki içki paralarının peşindeyseniz ben size şişe şişe viski gönderirim efendiler, siz yeter ki şu halkı belediye ihaleleriyle artık daha fazla üzmeyin, yormayın…

Beyler size söylüyorum, ey CHP Genel Merkezi sen anla yahu! Bu mahir ağababaların işini takip eden Koç gibi bir genç daha var, takipteyim çocuklar devam ettiklerini duyarsam isim isim yazacağım…”

İddia: “Yavaş, Özgür Özel için ‘basiretsiz’ dedi”

“Hürrem Elmasçı” mahlaslı köşede 31 Mart yerel seçimlerinden hemen önce Mansur Yavaş’ın, ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili CHP lideri Özgür Özel’e tepki göstererek “basiretsiz” dediği iddia edilmişti.

15 Mart tarihli yazıda şu bölüm yer almıştı:

“Mansur Yavaş, Ocak ayında Cengiz Topel Yıldırım ve Aylin Nazlıaka’yı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne davet etmişti. Meğer bu görüşme sırasında Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’na ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi üzerinden ağır sözler sarf etmiş…

Hatta özellikle Etimesgut’a kendi adayının değil de Erdal Beşikcioğlu’nun aday yapılmasına ziyadesiyle öfkelenmiş Yavaş… Özel’i ‘Ekrem İmamoğlu’na karşı basiretsiz olmakla’ suçlayıp ‘Ekrem bütün ilçeleri belirliyor, bize gelince bir adama yer bulamıyor’ demiş… Daha sonra Mamak’ı da gündeme getirip ‘Orayı Mesut’a (Özarslan) verdim’ diye de ekleme yapmayı ihmal etmemiş.”

Eşcinsel seks kaseti iddiası

“Hürrem Elmasçı” mahlaslı köşede, Nisan 2023’te bir muhalefet partisi yöneticisinin eşcinsel seks kasetinin iktidara yakın bir medya kuruluşunun eline geçtiği iddia edilmişti.

Altan Sancar’a: “CHP Genel Merkezi ile HDP arasındaki kurye”

Gazeteci Altan Sancar’ın iddiayla ilgili İYİ Partililerden “partimize operasyon yapılıyor” açıklaması yapıldığını haberleştirmişti. 

Bunun üzerine “Hürrem Elmasçı” imzalı yeni bir yazı daha çıkmış ve yazıda doğru olmadığı halde, Altan Sancar’dan dönemin HDP eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın oğlu diye bahsedilerek şu ifadelere yer verilmişti:

“CHP genel merkezi ile HDP arasında kuryelik yapan bu gazeteci, benim daha önce de CHP içindeki ETO (Enis Berberoğlu, Tuncay Özkan, Okan Konuralp) ile ilgili yazılarıma dikkat çekerek, CHP gibi İYİP’e de operasyon çektiğimi yazdı iyi mi? Yavrucuğum ne operasyonu, ben bildiklerimi yazıyorum, aç bak Ak Parti hakkında daha çok yazım var!”

“İmamoğlu ile Yavaş’ın Akşener ziyaretini ‘ETO’ engelledi”

Aynı isimle, geçen yıl dönemin İYİ Parti lideri Meral Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş’a çağrı yapmasıyla başlayan Altılı Masa’daki krizle ilgili de iddialar ortaya atılmıştı.

İmamoğlu ve Yavaş’ın Akşener’i ziyaret etmesinin Kılıçdaroğlu’na yakın isimler Tuncay Özkan, Enis Berberoğlu ve Okan Konuralp tarafından engellendiği iddia edilmişti.

“Hürrem Elmasçı” imzalı köşede, Canan Kaftancıoğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanlığı zamanında il teşkilatında İmamoğlu’na yakın isimlerin tasfiye edildiği iddialarına da yer verilmişti.

- Advertisment -