Ana SayfaHaberlerGündemNarin’in ablası merdivenden düşerek değil, zatürreden ölmüş

Narin’in ablası merdivenden düşerek değil, zatürreden ölmüş

Narin Güran'ın öldürülmesinin ardından, Narin'in engelli ablasının da merdivenlerden düşerek öldüğü iddiaları ortaya atılmıştı. İncelenen hastane arşiv kayıtlarına göre, Narin'in 2004'te doğan ablası Tülin Güran'ın 5 yaşındayken solunum sıkıntısı, nefes darlığı gibi şikayetlerle hastaneye kaldırıldığı ve burada 10 günlük tedavi sonrası öldüğü tespit edildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe köyünde 19 gün sonra ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın soruşturması sürüyor. 

8 yaşındaki Narin Güran’ın ölü bulunması, 2009’da beş yaşındayken vefat eden ablası Tülin Güran’ın ölümünü de şüpheli hale getirmişti.

İddialar üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, küçük kızın hayatını kaybettiği Çocuk Hastalıkları Hastanesi Arşiv ve Dokümantasyon birimine yazı yazarak geriye dönük hastane kayıtlarını istedi.

Hastanede hayatını kaybetmiş

Tülin Güran’ın 2009 yılında 5 yaşındayken solunum sıkıntısı, nefes darlığı ve öksürük şikâyeti ile Dağkapı Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alındığı, 10 gün süreyle Dağkapı Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tetkik ve tedavisi devam ederken metabolizma hastalığı, solunum yetmezliği sebebiyle 19 Kasım 2009 yılında hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Tavşantepe mezarlığına defnedildiği öğrenilen Tülin Güran’ın ölümünün iddia edildiği gibi merdivenlerden düşme sonucu yaşanmadığı kaydedildi. 

Sabah’ın ulaştığı bilgilere göre, Narin Güran’ın ablası Tülin Güran’ın 2004 yılında ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldiği Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından ellerinde ve ayaklarında fizyolojik engellerden kaynaklı 3 yaşındayken 2007 yılında yüzde 95, 2008 yılında yüzde 85, 2009 yılında ise yüzde 99 olmak üzere 3 adet heyet raporuyla engelli olduğu öğrenildi.

- Advertisment -