Ana SayfaHaberler“O baba ve oğul biz olabilirdik”: Son dakika yarı yarıya indirim bile...

“O baba ve oğul biz olabilirdik”: Son dakika yarı yarıya indirim bile ikna etmemiş

Las Vegaslı milyoner Jay Bloom, oğlu Sean ile birlikte Titanik enkazına inerken infilak eden beş kişilik Titan denizaltısına davet edildiklerini ama ilk gezinin ertelenmesi ve güvenlik endişeleri nedeniyle daveti reddettiklerini açıkladı. Bloom, kazada ölen şirketin CEO’su Rush, kendisini ikna için kendi yaptığı özel bir uçakla Las Vegas’a geldiğini, hatta 250 bin dolarlık tek kişilik bilet ücretini son dakika indirim yaparak 125 biner dolara düşürdüğünü ama ikna olmadıklarını söyledi: “Projeye karşı o kadar çok tutkusu vardı ki, gözlerini kör etmişti.” Baba-oğul Bloomların reddetmesi üzerine biletler Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Suleyman’a gitmişti.

Las Vegas’ın gayrimenkul krallarından olan Jay Bloom, Facebook’ta yaptığı paylaşımda Titan denizaltısını işleten şirket OceanGate CEO’su Stockton Rush’ın kendisini ve oğlu Sean’ı Mayıs ayında Titanik enkaz alanına dalışa davet ettiğini ama zamanlamanın uymaması ve güvenlik endişeleri nedeniyle daveti reddettiğini açıkladı:

“Yani bu çılgınca … Bu dalışa davet edildim. Kabul etseydim, şu anda gemideki beş kişiden biri olurdum”

Jay Bloom ve oğlu Sean seyahatten vazgeçince yerlerine biletler Pakistanlı milyoner Shahzada ve oğlu Suleyman Dawood’a gitti.

Bloom, kazada ölen OceanGate CEO’su Stockton Rush ile yaptığı mesajlaşmaları da paylaştı.

Rush’ın ikna için kendi inşa ettiği iki kişilik deneysel bir uçakla Las Vegas’a kadar geldiğini anlatan Bloom, “Benden farklı bir risk iştahı var. Projeye karşı o kadar çok tutkusu vardı ki, gözlerini kör etmişti. Benim gördüğüm ve başkalarının sorunlu olduğunu gördüğü şeylere bakmadı çünkü bu onun anlatımına uymuyordu” dedi.

Bloom, Rush’ın ikna çabaları sırasındaki kendisine söylediklerini de aktardı:

“Stockton Rush bir yıldır beni gitmeye ikna etmeye çalışıyor. Onu en son Luxor’da birlikte Titanik Sergisi’ne gittiğimizde gördüm. “Bir helikopterde uçmaktan ve hatta tüplü dalıştan daha güvenli” olduğu konusunda güvence verdi. “Askeri olmayan bir denizaltıda 35 yılda bir yaralanma bile olmadı” dedi.”

Yazışmalara göre CEO Rush, 250.000 dolarlık ücrette de indirime de gitmiş,  “son dakika fiyatı” teklif ederek koltukların her biri için 150.000 dolar istemiş

Bloom ailesinin bir şansı da dalışın ertelenmesi oldu:

 “Şubat ayında Stockton benden ve oğlum Sean’dan Mayıs’ta Titanic’e dalışa gitmemizi istedi. Her iki Mayıs dalışı da hava şartları nedeniyle ertelendi, dalış tarihi 18 Haziran oldu.”

- Advertisment -