Ana SayfaDış HaberRomanya polisi Andrew Tate'in evini bastı

Romanya polisi Andrew Tate’in evini bastı

Hakkında insan kaçakçılığı, tecavüz ve kadınları cinsel istismar etmek için organize suç örgütü kurma gibi suçlamalar olan Amerikalı, müslüman internet fenomeni Andrew Tate’in Romanya’daki evini polis bastı. Tate, İngiltere’deki aşırı sağcı ayaklanma sırasında sahte haberleri paylaştığı için İngiliz hükümetinin tepkisini çekmişti.

Hakkında insan kaçakçılığı, tecavüz ve kadınları cinsel istismar etmek için organize suç örgütü kurma gibi suçlamalarla soruşturma yürütülen kadın düşmanı fikirleri savunan sosyal medya fenomeni Andrew Tate’in Romanya’nın başkenti Bükreş’teki evine polis tarafından baskın düzenledi.

Romanya Organize Suç ve Terör Suçları Soruşturma Müdürlüğü (DIICOT), sabah erken saatlerde yapılan operasyon kapsamında üç evin daha arandığını açıkladı.

Tate’in sözcüsü Mateea Petrescu, baskınla ilgili yaptığı açıklamada, “arama emrindeki suçlamalar henüz tam olarak netleşmemiş olsa da insan kaçakçılığı ve kara para aklama şüphelerini içeriyor” dedi ve hukuk ekibinin hazır bulunduğunu belirtti. 

Petrescu, reşit olmayan kızlara cinsel istismar suçlamaları hakkında ise konuşmadı.

Andres Tate ve kardeşi Tristan daha önce tutuklanmış, ardından ev hapsi şartıyla serbest kalmışlardı. Bir yıl önce ise ev hapsi de Bükreş dışına çıkmama şartıyla kaldırılmıştı. Tate kardeşler haklarındaki suçlamaları reddetmişlerdi.

Tate: İftira onların bir numaralı aracı

Andrew Tate, baskınla ilgili X’ten yaptığı paylaşımda “Matrix gerçektir. Ve denenmiş ve gerçek bir taktikleri var. İftira onların bir numaralı aracıdır ve bu süreç de cezadır. Ama onlar için ne yazık ki, İyilik her zaman sonunda kazanır” dedi.

- Advertisment -