İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda “fon soruşturması” olarak bilinen soruşturmayla ilgili haber ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Başsavcılığın Medya İletişim Bürosu tarafından 8 Ekim tarihli yayımlanan açıklamada, soruşturma kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve diğer ilgili kurumlardan elde edilen bilgi, belge ve raporların incelenmeye devam ettiği belirtildi.
Savcılık, buna karşılık sosyal medya platformları ve dijital mecralarda soruşturmanın içeriğine ilişkin gerçeği yansıtmayan bazı iddiaların yayıldığını ve kişi ve kurumlarla ilgili dezenformasyon yapıldığını savundu.
Açıklamada şu uyarıya yer verildi:
“Gerçeğe aykırı bilgilerin alenen yayılması, Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesinde düzenlenen ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçu kapsamında değerlendirilecek olup, bu paylaşımları yapanlar hakkında Başsavcılığımızca resen gerekli adli işlemler tesis edilecektir.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.