Ana SayfaHaberlerSHP yeniden kuruldu: “Kılıçdaroğlu’na yakın eski Bakırköy Belediye başkanı arkasında”

SHP yeniden kuruldu: “Kılıçdaroğlu’na yakın eski Bakırköy Belediye başkanı arkasında”

28 Haziran’da yeniden kurulan SHP’nin arkasından Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu çıktı. Kerimoğlu: “SHP’nin kurulmasından Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olmadı. SHP Türkiye’ye önemli hizmetler vermiş bir parti. Yok olup gitmesi doğru olmazdı. Ama CHP içinde siyaset yapmaya devam edeceğiz.”

12 Eylül darbesinden sonra kapatılan CHP’nin yerine kurulan ve 1995’te Murat Karayalçın’ın liderliğinde kurumsal kimliğini feshedip CHP’ye katılan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan karara göre; 28 Haziran 2024 tarihinde yeniden kuruldu.

Şaban Sevinç, X hesabından yaptığı paylaşımda SHP’yi, Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun kurdurduğunu ve Kerimoğlu’nun bunu doğruladığını açıkladı.

Sevinç’in paylaşımı şöyle:

“Bülent Kerimoğlu SHP’yi doğruladı. Eski SHP’yi yeniden kurduranlar arasında adı geçen isimlerle konuştum. 

Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla da bilinen Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu SHP’nin kuruluşunda arka planda olduğunu doğruladı. Ancak Kerimoğlu SHP’yi kurdurmalarından Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olmadığını savundu. Kerimoğlu, ‘SHP Türkiye’ye önemli hizmetler vermiş bir parti. Yok olup gitmesi doğru olmazdı. Ama CHP içinde siyaset yapmaya devam edeceğiz’ dedi.

Ali Kılıç ve Battal İlgezdi ise iddiayı yalanladı ve CHP’ye karşı böyle bir hareketin yanlış olduğunu söylediler.

İzmir eski Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer de ‘Kesinlikle bilgim yok, CHP yükselirken böyle bir şey çok yanlış olur’ dedi.”

- Advertisment -