Ana SayfaHaberler‘Söyledikleri şeylerin yalanlanmasını umursamadan konuşma güçleri olan insanlar”

‘Söyledikleri şeylerin yalanlanmasını umursamadan konuşma güçleri olan insanlar”

Yazar Dücane Cündioğlu, katıldığı bir televizyon programında Abdurrahman Dilipak, Mehmet Şevket Eygi ve Kadir Mısıroğlu için “Bunlar İslami mahalelede bir yazar tipi, söyledikleri şeylerin yalanlanmasını umursamadan konuşma güçleri olan insanlar bunlar” diye konuştu.

Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit’in YouTube kanalında 10 Nisan’da yaptığı konuşmada Goethe, Kant ve Dostoyevski’nin Müslüman olduğunu iddia etmiş, bu iddiasıyla sosyal medyada gündem olmuştu. Dücane Cündioğlu, bir TV programında bu iddiayı gündeme getiren Dilipak ve onun gibi birkaç İslamcı yazar için ilginç bir tanımlamada bulundu. Cündioğlu’na göre bu kişiler büyük bir güce, “yalanlandıkları halde konuşmaya devam etme gücüne” sahiptiler.

Dilipak’ın iddiaları

Dilipak’ın bu iddiaları TV 100’deki “Okan Bayülgen’le Nokta” programına katılan yazar Dücane Cündioğlu’na soruldu. Cündioğlu bu soruya şöyle cevap verdi:

“Şaka yapıyor olmalı ama şaka yapmadığını biliyorum. Ayıp ediyor. Niye ayıp ediyor. Bunlar islami mahalelede bir yazar tipi… İkisi vefat etti; Kadir Mısıroğlu ve Şevket Eygi… Bunların gençler üzerinde çok büyük tahrifatlara neden olduklarını düşünüyorum. Kadir Mısıroğlu, William Shakespeare’i Müslüman yapardı. Söyledikleri şeylerin yalanlanmasını umursamadan konuşma güçleri olan insanlar bunlar. Hiç kimse bunlara bu lafların bedelini ödetmiyor. Kant’ın Müslüman olduğunu söylüyor. Kant’ın Hıristiyan olduğunu bile söyleyemeyiz.

“Ortalama bir lise talebesi bile yalan söyleyeceği zaman utanır. Bunu biri yüzüme vurur mu diye utanır. Dilipak kaç yaşına geldi bilmiyorum ama ‘hiç beni utandırırlar’ diye düşünmüş müdür? Düşünmemiştir. Çünkü bu işten anlayan insanlar onu utandırmaya bile tenezzül etmezler.”

- Advertisment -