Ana SayfaHaberlerSüleyman Soylu, 15 Temmuz’u anlattı: “Ankara Emniyeti’nin önünde silah dağıtıldığı doğru. Elimde...

Süleyman Soylu, 15 Temmuz’u anlattı: “Ankara Emniyeti’nin önünde silah dağıtıldığı doğru. Elimde olsa, o insanların hepsine silah verirdim”

Soylu, Soner Yalçın'ın hazırladığı “Oradaydım” belgeselinde 15 Temmuz’u anlattı: "Çankaya Köşkü'nden ayrılırken silahımı belime taktım ve 'Burası sizin namusunuzdur, bizim dışımızda kim olursa vurun' dedim. Ankara Emniyeti’nin önünde silah dağıtıldığı doğru. O gece elimde bir silah yeteneği olsa, ben o insanların hepsinin eline silah verirdim.”

Eski İçişleri Bakanı ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Süleyman Soylu, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını Soner Yalçın’ın hazırladığı “Oradaydım” belgeselinin 15 Temmuz konulu belgeselinde anlattı. 

Odatv’de yayınlanacak belgeselin yayınlanan fragmanında Soylu şu ifadeleri kullanıyor:

“Ankara Emniyeti’nin önünde silah dağıtıldığı doğru”

“Üçüne sordum, ‘Hanginizde silah var’ dedim. Meclis Başkanımıza, ‘Arkadaşlarla TRT’ye gidiyoruz’ dedim. Ankara Emniyeti’nin önünde silah dağıtıldığı doğru. Şunu da söyleyeyim: O gece elimde bir silah yeteneği olsa, ben o insanların hepsinin eline silah verirdim. O gün orada olmak, benim açımdan en önemli meselelerden biri.”

“Çocuklarıma söyleyin, babaları onlar ve memleket için yanlış bir iş yapmadı”

“’Meclis’in içerisinde uçuyorlar’ denince, ‘Bu darbe’ dedim. ‘Anahtarları getirin, Meclis’i açacağız’ dedim. İlk anahtar geldi, ben soktum, açamadık. Ben şöyle sağ omuzumla yüklendim kapıya. Dedim ki, ‘Çocuklarıma dersin, babaları onlar için ve bu memleket için yanlış bir iş yapmadı.”

“Silahımı belime taktım ve ‘Burası sizin namusunuzdur, bizim dışımızda kim olursa vurun’ dedim”

“Çankaya Köşkü’nden ayrılırken silahımı belime taktım ve ‘Burası sizin namusunuzdur, bizim dışımızda kim olursa vurun’ dedim. 15 Temmuz’da darbeyi yöneten ya da 1 numara olarak değerlendirilen paşa, Çankaya Köşkü’ne gelseydi onu orada öldürecektik.”

- Advertisment -