Ana SayfaHaberlerSüper Lig ihalesinde tek kale maç: Nihayet beIN'e verildi

Süper Lig ihalesinde tek kale maç: Nihayet beIN’e verildi

Süper Lig ve 1. Lig'in yayın hakları ihalesinde Saran Medya yıllık 142 milyon Euro, beIN Medya ise 120 milyon Euro teklifte bulundu. TFF 29 Mart'ta teklifleri yetersiz bularak ihaleyi iptal etti. Saran Medya 'Bu tiyatroya daha fazla figüran olmayacağız' dedi, beIN Medya ise 1 Mart'ta 147,5 milyon Euroluk yeni bir teklifte bulunarak yayın haklarının sahibi oldu. Saran Medya ihale sürecini mahkemeye götürecek.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği temsilcilerinin yer aldığı Yayın İhale Komisyonu 29 Şubat’ta son kez toplanmış ve ihaleye gelen teklifleri değerlendirmişti.

Mevcut yayıncı kuruluş beIN 120 milyon Euro teklifte bulunurken Saran Medya ise 142 milyon Euro teklifte bulunmuştu.

TFF, beIN’den yıllık 185 milyon Euro’ya çıkmasını, Saran’dan ise yıllık 150 milyon Euro’yu peşin istemişti. İki tarafın da bu talepleri kabul etmemesi üzerine TFF ihaleyi iptal ettiğini açıklamıştı.

İhalenin iptal edilmesinin ardından mevcut yayıncı beinsports, dün (1 Mart) resmi bir girişimde daha bulundu. Beinsports adına TFF ihale komisyonuna yeni bir teklif götüren beIN Medya, miktarı 160 milyon dolara (147,5 milyon Euro) çıkardı.

Bu teklif aynı zamanda en yüksek ve mevcut durumda tek teklif olduğu için komisyon tarafından kabul edildi. Bugün 14.00’e kadar resmi olarak sonlandırılması gereken ihale süreci böylece gayriresmi olarak son bulmuş oldu.

Saran Medya, 29 Şubat’ta TFF’nin ihaleyi iptal etmesinin ardından bir açıklama yayınlamış ve “Bugün gerçekleşen “iptal” daha önce de olduğu gibi, Türk futbolunu esir almış olan mevcut yayıncı ile devam etmenin kılıfıdır. (…) Grubumuz oynanan bu ihale tiyatrosunun dekoru olmayı daha fazla kabul etmeyecektir” demişti.

TFF’nin yapacağı açıklama ile 3 yıllık yeni dönemin resmen başlaması bekleniyor.

- Advertisment -