Ana SayfaHaberlerGündemTBMM'de kapalı İsrail oturumu bitti. Özgür Özel: Televizyondakilerden fazlası söylenmedi

TBMM’de kapalı İsrail oturumu bitti. Özgür Özel: Televizyondakilerden fazlası söylenmedi

TBMM, İsrail tehdidi gündemiyle toplandı. Kapalı oturum nedeniyle TBMM’deki basın büroları boşaltıldı, kapılar kilitlendi. Kapalı oturum öncesi açılış konuşması yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz İsrail'in bölgedeki yayılmacı politikalarına karşı TBMM olarak birlik beraberlik içinde emin adımlarla ilerlemeliyiz.” Özgür Özel, oturumdan çıkarken gazetecilere konuştu: ““Televizyonlarda söylenenlerden bir fazlası söylenmedi.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İsrail tehdidi gündemiyle kapalı oturum yapıldı.

Bölgede yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı kapalı oturum öncesinde, Meclis’teki basın büroları boşaltıldı. Görevliler kapıları kilitledi.

Meclis’teki kapalı oturumun açılış konuşmasını TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş gerçekleştirdi. Kurtulmuş, bölgedeki ateşin söndürülmesi için Türkiye’nin üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğini söyledi.Meclis Başkanı, “Milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz İsrail’in bölgedeki yayılmacı politikalarına karşı TBMM olarak birlik beraberlik içinde emin adımlarla ilerlemeliyiz.” diye konuştu.

Bakanlar bilgi verdi

Meclis’teki kapalı oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerine bölgedeki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi.Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, 10 yıl sonra yayımlanabilecek.

“Televizyonlarda söylenenlerden bir fazlası söylenmedi”

CHP lideri Özgür Özel, oturumdan çıkarken gazetecilere şunları söyledi:

“Biz kapalı oturumda söylenen sözleri anlatmayız. Ama söylenmeyen sözler olursa ifşa ederiz. Şimdi burada açıkça söylüyorum, grup başkanvekillerimle birlikte. Bütün grup pür dikkat, bütün Meclis pür dikkat dinledik. Ne söylendi ne söylenmedi. Akşam haber kanallarında dış politika konuşanların, askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi. ‘10 yıl tutanak altında kalacak konuşun’ dedik. Bilmediğimiz hiçbir şey söylemediler. Sorun tam olarak buradadır. Ne anlattıklarını söylemeyeyim ama anlattıklarının bütünü şu: Türkiye, Erdoğan’ın söylediği sözden endişe etmesin, anlattıklarının altını dolduracak bir şey yok, bilmediğiniz bir şey yok. Bugünden yarına Türkiye’ye saldıracaklarına dair hiçbir şey yok. Erdoğan o sözü Türkiye’nin en çok konuşulan konusu yoksulluk, işsizlik, geçim sıkıntısı olduğu için, Türkiye bunları konuşmasın diye İsrail Türkiye’ye saldıracak lafını attı.”

- Advertisment -