Ana SayfaDış HaberTrump’a suikast haberlerinde Amerikan medyasının tavrı eleştiriliyor: “Düştü”, “Silah sesleri duyulunca kaçtı”

Trump’a suikast haberlerinde Amerikan medyasının tavrı eleştiriliyor: “Düştü”, “Silah sesleri duyulunca kaçtı”

Donald Trump’ın, Pensilvanya’daki mitingde uğradığı suikast girişimi sonra Trump’a eleştirel anaakım Amerikan medya organlarının habercilik dili tartışma yarattı. Ajanslar, gazeteler ve televizyonlar uzun süre Trump’ın suikasta uğradığını söylemedi, Haberi CNN “Mitingde düştü”, AP “Gürültü duyulduktan sonra sahneden indirildi”, ABC “kargaşanın ardından sahneden koşarak indi”, The Washington Post “çıkan gürültünün ardından uzaklaştırıldı” diye verdi. New York Times, Trump’ın suikast sonrası yumruğu havada fotoğrafındaki Amerikan bayrağını sansürledi.

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya’daki mitingde konuşurken silahlı saldırıya uğradı. Kulağından vurulan Trump, hastaneden taburcu edildi. Biri saldırgan 2 kişi öldü, bir kişi ağır yaralı.

Dünya, Trump’a yönelik suikast girişimini konuşurken, ABD medyasının konuyu ele alışı tartışma konusu oldu.

Özellikle Demokrat Parti’ye yakın televizyon ve gazetelerin kullandıkları dil ve suikast girişimini geç bildirmeleri dikkat çekti.

Aşı karşıtı söylemleriyle tanınan Dr. Simone Gold, suikast girişiminin ardından televizyon kanallarının farklı konularla ilgili yayınlar yaptığı gösteren bir video yayınladı. 7 milyondan fazla izlenen videoyu 150 bin kişi beğendi.

CNN “Mitingde düştü” dedi, Trump’ın saldırıdan sonra “Mücadele” sloganını eleştirdi

CNN, Trump’a yönelik silahlı saldırının ardından olayı “Trump mitingde düştü” başlığıyla haberleştirdi. İlk saatlerde internet sitesinde manşette yer almayan haber, daha sonra suikast girişimi olduğunu belirten bir başlıkla manşete alındı.

CNN’in televizyon yayınındaysa Trump’ın vurulduktan sonra “Mücadele, mücadele” sloganı eleştirildi.

Donald Trump’ın oğlu, CNN’e “Bunlar alçak” diyerek tepki gösterdi.

AP: Gürültü duyulduktan sonra sahneden indirildi

The Associated Press’in suikast girişimiyle ilgili ilk haberinde, silahlı saldırı olduğu belirtilmeyerek, “Donald Trump, miting sırasında kalabalıktan yüksek sesler duyulmasının ardından Gizli Servis tarafından sahneden indirildi” denildi.

ABC News: Trump mitingdeki kargaşanın ardından sahneden koşarak indi

The Washington Post: Trump, Pensilvanya mitinginde çıkan gürültünün ardından uzaklaştırıldı

USA Today: Yüksek seslerin ardından Trump gizli servis tarafından sahneden indirildi

Financial Times: Trump, mitinginde silah sesleri duyulunca sahne arkasına koştu

New York Times, gazetenin bugünkü sayısında Trump’ın kulağından vurulduktan sonra yumruğunu havaya kaldırdığı tarihi fotoğrafındaki ABD bayrağını kırptı.

- Advertisment -