Ana SayfaHaberlerDünyaTunus’ta Meclis ikinci bir karar alınıncaya kadar ‘donuk’ kalacak

Tunus’ta Meclis ikinci bir karar alınıncaya kadar ‘donuk’ kalacak

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz’da aldığı Meclis'in yetkilerinin dondurulması kararını "ikinci bir karar alınıncaya kadar" uzattığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Said, Başbakan Hişam el-Meşişi’yi görevden aldığı 25 Temmuz’da Meclis’in yetkilerini de 30 gün süreyle dondurduğunu açıklamıştı. Süre bugün sona eriyordu.

Tunus Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, parlamento üyelerinin 30 gün süreyle dokunulmazlıklarının kaldırılması kararı da bir sonraki karara kadar uzatıldı.

Tunus’taki Nahda hareketinin lideri ve Parlamento Başkanı Gannuşi, 25 Temmuz’dan bu yana kalemle aldığı bir dizi yazıda bu sürenin uzatılmaması için Cumhurbaşkanı Kays Said’e çağrıda bulunmuştu.

Nahda Hareketi Yürütme Ofisi’ni feshetti

Öte yandan, Sputnik’in haberine göre Tunus’ta Nahda Hareketi, Yürütme Ofisi’nin feshedildiğini ve üyelerinin tamamının görevden alındığını duyurdu.

Nahda Hareketi’nin Facebook hesabından, Medya ve İletişim Ofisi tarafından imzalanan yazılı açıklamada, Yürütme Ofisi’nin feshedildiği ve üyelerinin tamamının görevden alındığı belirtilerek, ‘sahnenin gereksinimlerine cevap verecek ve gerekli verimliliği sağlayacak şekilde’ ofisin yeniden yapılandırılacağı ifade edildi.

Açıklamada, hareketin başkanının, Yürütme Ofisi üyelerine çabalarından dolayı teşekkür ettiği ve üyelerden ofisin yeni oluşumuna kadar görevlerine devam etmelerini talep ettiği kaydedildi.

- Advertisment -