Türkiye’de siber güvenlik uzmanı olarak çalışırken, geçtiğimiz Kasım ayında Ukrayna ordusuna katılan Sedat Kök, askeri eğitimini tamamladıktan birkaç gün sonra, 9 Mart’ta Güney Donetsk ile Zaporijya bölgelerinin arasındaki çatışma bölgesinde hayatını kaybetmişti.
Rus savaş muhabiri Chingis Dambiev’in yayınladığı çatışma görüntülerinin bir bölümünde, Kök’ün öldürüldüğü anlar da yer aldı.
Görüntülere göre Kök ve beraberindeki Brezilyalı paralı askerlere drone ile bombalı saldırı düzenleniyor, saldırıda yaralanan Kök, kendisini izleyen Rus drone operatöründen hayatını bağışlamasını istese de saniyeler sonra hayatını kaybediyor.
Yaralanan bir Brezilyalı paralı askerin kendi silahıyla hayatına son verdiği görülüyor.
VİDEO:
Kolundaki İsrail peçi duruyor
Sedat Kök’ün sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda taktığı İsrail bayrağı peçininin çatışma sırasında da kolunda olduğu görülüyor.

