Ana SayfaHaberlerYazar Azra Kohen’den Filistinlilerle ilgili ırkçı mesajlar: “Çocuklarını kalkan yapan bir ulus...

Yazar Azra Kohen’den Filistinlilerle ilgili ırkçı mesajlar: “Çocuklarını kalkan yapan bir ulus yok olmaya mahkumdur”

Yazdığı üçleme hikâye dizisi ile çok okunan yazarlar arasına giren Azra Kohen, sosyal medyada takipçilerine verdiği cevaplarla tartışılıyor. Kohen, Gazze’de Filistinli ailelerin çocuklarını bombalcak yerlere götürüp bile bile yeme ederek videolrını çektiğini iddia etti, “Kendi çocuklarını kendilerine kalkan yapan bir ulus yok olmayı haketmiyor." Azra Kohen'in yayıncısı Everest Yayınları'ndan açıklama yapıldı: "Soykırımı meşrulaştıracak kimse yayın grubumuzda yer alamaz." Kitapları, Everest Yayınları'nın sitesinden çıkartıldı.

Yazdığı üçleme hikâye dizisi ile çok okunan yazarlar arasına giren Azra Kohen, sosyal medyada takipçilerine verdiği cevaplarla tartışılıyor. Kohen, Gazze’de Filistinli ailelerin çocuklarını bombalanacak yerlere götürüp bile bile yem ederek videolarını çektiğini iddia etti, “Kendi çocuklarını kendilerine kalkan yapan bir ulus yok olmayı hak ediyor. Filistin’e dünyanın neden yardım etmek istemediğini görüyorum. Benden Arap sevici çıkmaz, soyadım Kohen olduğu için değil, ata soyadım Sarızeybek olduğu için” ifadelerini kullanan Kohen’in mesajları tepki çekince yayıncısı Everest Yayınları da eleştiriler aldı.

Boykot çağrıları üzerine bazı kitap satış siteleri Kohen’in kitaplarını satıştan kaldırdı. Tepkiler üzerine video çeken Azra Kohen kendini savundu.

Tartışma Azra Kohen’e, okuru öğretmen Sema Ergün’ün gönderdiği mesajla başladı. Ergün Kohen’e bir serzeniş mesajını yazdı:

metin, ekran görüntüsü, yazı tipi içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Azra Kohen’in Ergün’e verdiği cevap kısa sürede sosyal medyada viral oldu:

metin, ekran görüntüsü, yazı tipi içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Daha sonra Kohen, Habibe Berbergil Akkaya adlı kullanıcıya yine ırkçı ifadeler olan bir cevap verdi:

metin, ekran görüntüsü, yazı tipi, sayı, numara içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Kohen, Mine adlı İnstagram kullanıcısının eleştirilerine de benzer iddialarla karşılık verdi:

metin, ekran görüntüsü, mektup, harf, yazı tipi içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Azra Kohen gelen tepkiler üzerine bir görüntülü açıklama yayınladı:

İsrail’i de kınadığını ifade eden Kohen, sözlerinin çarpıtıldığını savunuyor. Filistinli ailelerin sosyal medyada etkileşim almak için çocukların özellikle ölmeleri için belirli noktalara koyduğunu, çocuk istismarcısı bir grubun da bunu gösteren videoları kendisine yolladığını, oyuna getirildiğini ileri süren Azra Kohen “Sosyal medya paylaşımları çoğalsın diye yavrusunu kurban edenlere tepki verdim. Biz paylaşalım diye kurban edilen çocuklar var” ifadelerini kullandı.

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Kohen’in kitaplarını yayınlayan Alfa Yayın Grubu’ndan Everest Yayınları da bir açıklama yaptı:

Kohen’e sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları:

Everest Yayınları: “Soykırımı meşrulaştıracak kimse yayın grubumuzda yer alamaz”

Azra Kohen’in kitaplarını basan Everest Yayınları’ndan şu açıklama yapıldı:

“Filistin halkına uygulanan soykırımı lanetliyoruz. En zalim silahlarla, başta çocuklara ve kadınlara olmak üzere, tüm Filistin halkına uygulanan bu durum insanlık suçudur. Bütün yazarlarımızın da, en ufak bir ama, fakat olmaksızın bizimle aynı görüşte olduğuna inanıyoruz. Bu konuda, bu büyük insanlık suçunu meşrulaştıran ya da öven hiç kimsenin yayın grubumuz bünyesinde yer alamayacağını kamuoyunun bilmesini isteriz.”

Azra Kohen’in kitapları Everest Yayınları’nın sitesinden çıkartıldı.

- Advertisment -