Anasayfa / Haberler / Merve Dizdar’a Kültür Bakanı’nın yapmadığı tebriği eşi yaptı

Merve Dizdar’a Kültür Bakanı’nın yapmadığı tebriği eşi yaptı

Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Merve Dizdar’a Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan gelmeyen tebrik mesajı, bakanın eşi Pervin Ersoy’dan geldi. Instagram’dan yaptığı paylaşım ile Dizdar’ı kutlayan Ersoy, “Büyük alkışlar sana sevgili Merve. İşte budur” yazdı. AK Partili Metin Külünk ise Pervin Ersoy’un bu paylaşımını “CHP’li bir vekilin eşi gibi” diyerek eleştirdi.

Merve Dizdar, 27 Mayıs Cumartesi gecesi Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu seçilmiş, ödülü alırken yaptığı konuşma ile de Türkiye’de gündem oldu.

Başta Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam olmak üzere iktidarın birçok temsilcisi Dizdar’ı tehdide varan bir dille eleştirirken, Bakan Mehmet Nuri Ersoy ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bakan Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ise Instagram’da paylaştığı bir story ile Merve Dizdar’ı aldığı ödül sebebiyle kutladı.

Resim

AK Partili eski milletvekili ve parti yöneticisi Metin Külünk, Pervin Ersoy’un bu hikayesini twitter hesabından paylaşarak eleştirdi.

Külünk Pervin Ersoy için, “Galiba CHP’li bir vekilin eşi gibi. Ülkemizi bütün dünya önünde aşağılayan birine sosyal medyadan destek vermesi kabul edilemez.”

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın