Ana SayfaHaberlerAdrese teslim profesörlük Melih Bulu’nun oldu

Adrese teslim profesörlük Melih Bulu’nun oldu

Serbestiyet, iki ay önce İstanbul Medeniyet Üniversitesi İşletme Bölümü’nün profesörlük ilanında aranan özelliklerin birebir Melih Bulu’yu tarif ettiğini yazmıştı. Adrese teslim ilan adresini buldu. Boğaziçi Üniversitesi’nden akademik kadro alamayan rektör Melih Bulu, Medeniyet Üniversitesi İşletme Bölümü’nde profesör oldu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi İşletme Bölümü, 28 Şubat günü bir profesörlük kadrosu için akademik ilan yayınlamıştı. İlanda Aranan özellikler “Yönetim ve Organizasyon alanında doçent olup, inovasyon ve rekabet alanında bilimsel çalışmaları olmak, Stratejik Yönetim ve Oyun Teorisi derslerini vermiş olmak” olarak sıralanmıştı.

Bütün bu kriterlere uyan bir isim vardı: Boğaziçi Üniversitesi’nden henüz akademik kadro alamayan rektör Melih Bulu.

Serbestiyet, 6 Mart 2020 günkü haberinde “Akademik kariyeri boyunca Şehir, İstinye ve Haliç gibi üç vakıf üniversitesinde kadrosu olan Melih Bulu, devlet üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına rağmen, üniversitenin hiçbir fakültesi tarafından akademik kadroya alınmamıştı.Devlet üniversitesi statüsünde olan ve iktidara yakınlığıyla bilinen İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin İşletme Bölümü’nün 28 Şubat günü açtığı profesörlük ilanında adresine teslim özellikler aranıyor. Aranan özelliklerin tamamının Melih Bulu’ya uyması dikkat çekici. Bu da akıllara Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kadro sorununun Medeniyet Üniversitesi’nde kadro alarak çözülebileceğini getiriyor” demişti.

Öyle de oldu. Melih Bulu, ilana başvurdu ve aranan bütün özelliklere sahip olduğu için seçildi ve Medeniyet Üniversitesi İşletme Bölümü’nde kadrolu profesör oldu.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:E2Z6ZS9WYAcLKEb-1.jpg
- Advertisment -